L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers, l'Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers i la Fonda Europa, Medalles de la Ciutat 2013

Es lliuraran el proper mes de desembre en un acte públic al Teatre Auditori de Granollers.

10 de Octubre 2013

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Granollers ha acordat iniciar l'expedient per atorgar la Medalla de la Ciutat 2013 a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers, l'Assemblea comarcal de la Creu Roja a Granollers i la Fonda Europa.

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers

En reconeixement als 90 anys de trajectòria d’aquesta institució nascuda el 19 de juliol de 1923. Aleshores 40 advocats estaven inscrits, avui en són prop de 700. El que ha impulsat l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers, en aquestes dècades, és garantir la justícia gratuïta a les persones que ho requereixin i mantenir un alt grau de qualitat professional a Granollers i el Vallès Oriental. 

Es reconeix també la tasca d’una institució que serveix els interessos generals de la població i que és sensible a les situacions desfavorables, sovint en col·laboració amb d’altres administracions i entitats.

Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers 

En reconeixement a més de cent anys de compromís amb les persones més vulnerables, a través d'accions de caràcter preventiu, assistencial, rehabilitador, emergències i de desenvolupament, des de 1905, any de creació de Creu Roja a Granollers. Com a organització no governamental integrada en la xarxa humanitària més gran del món, l'Assemblea Comarcal de la Creu Roja a Granollers ha estat sempre arrelada a la societat, i a través de programes com la lluita contra la pobresa i l'exclusió social, les activitats al Centre Penitenciari Quatre Camins, l'atenció i protecció a les víctimes de violència domèstica, els acolliments familiars o la teleassistència per a la gent gran, ha demostrat la seva sensibilitat  a l'hora d'alleugerir el patiment de les persones de totes les edats i condicions, gràcies al treball de voluntaris, socis i dirigents, al costat amb els poders públics.  

Fonda Europa de Granollers

Es distingeix la Fonda Europa de Granollers per ser l'establiment de restauració més antic del país en què set generacions d'una mateixa família, els Parellada, han mantingut l'ofici de fondistes, preservant els productes i els gustos propis de la cuina tradicional catalana. L'Europa ha estat i és, a més d'una referència gastronòmica, una institució de Granollers, un escenari d'hospitalitat, de celebració i de tractes econòmics, com encara es viuen cada dijous al voltant del mercat del dijous. També es distingeix el  compromís que la Fonda Europa ha exercit en la defensa dels productes de proximitat i el seu paper promotor en el moviment de recuperació de les fondes a Catalunya.

 

L'acte de lliurament de les Medalles de la Ciutat 2013 tindrà lloc durant el mes de desembre, en el Teatre Auditori de Granollers, en el que serà un acte públic de reconeixement. La Medalla de la Ciutat s'atorga en reconeixement i agraïment del municipi envers persones físiques o jurídiques per una actuació o conjunt d'actuacions que hagi tingut un extraordinari relleu o transcendència d'enaltiment de la ciutat, o de servei i dedicació al progrés i benestar de la població i la ciutadania, i també a les que hagin destacat especialment en el treball per l'associacionisme ciutadà i les manifestacions culturals, esportives, cíviques, econòmiques i socials.