L'Espai d'Arts de Roca Umbert presenta la nova temporada d'exposicions

Sylvie Bussières, Enric Maurí i Efraïm Rodríguez són alguns dels artistes que mostraran la seva obra des d'ara fins a final d'any

27 de Febrer 2013
+

L'Espai d'Arts de Roca Umbert ha presentat aquest matí  la cinquena temporada d'exposicions amb noves propostes creatives, i una aposta decidida per enfortir i donar visibilitat als artistes en residència. En aquests moments, onze creadors tenen el seu espai de producció a l'Espai d'Arts, són: Carles Azcón, Arnau Bellavista, Sylvie Bussières, Juanjo Castillo, Pau Farell, Silvia Ospina, Raul Salvatierra, Álex Santafé, Ermisenda Soy, Ruben Torras i Pere Vilardebó.  Seguir sent un aparador per al seu treball i establir un diàleg amb el públic són alguns dels objectius que persegueix la nova temporada.

Una de les novetats d'enguany és la possibilitat de veure, a través de les xarxes socials, el procés de creació i producció que segueixen els artistes durant  les setmanes anteriors a cada exposició, a través d'un relat visual penjat al Twitter i Facebook de Roca Umbert.  

Una temporada amb sis exposicions

L'artista del Quebec Sylvie Bussières, resident a l'Espai d'Arts, enceta la temporada 2013 amb la mostra "Last Chance", que vol donar una darrera oportunitat a mercaderies consumides, deixades per al rebuig. L'exposició, inclosa al Festival Mirades de Dones,  s'inaugura el dia 28 de febrer i es podrà visitar fins al 23 de març.

Després, Enric Maurí exposarà "Instal·lacions furtives. Narratives de no-ficció", un projecte artístic  sobre els abocadors descontrolats inclòs a la programació municipal Calendari Verd de Primavera. L'artista pren els abocadors de la comarca com a matèria primera per veure els nostres hàbits com a societat. L'exposició vol ser com un mirall on ens puguem veure i on puguem aprendre.  Serà entre els dies 11 i 20 d'abril. Maurí, artista multidisciplinari de Cardedeu, ja va  exposar  a l'Espai d'Arts l'abril de 2011. 

La següent exposició es titula "EMAD, 25 anys fent projectes" i exhibirà, entre els dies 8 i 18 de maig,  una mostra dels projectes i obres finals d'alumnes de l'Escola Municipal d'Art i Disseny de la Garriga. 

Una exposició col·lectiva dels artistes residents a l'Espai d'Arts ocuparà la sala entre els dies 6 i 22 de juny. "Diálogo de besugos" pretén crear un context de trobada que, si bé és evident entre els artistes que conviuen a Roca Umbert, és més difícil d'assolir amb el públic. La mostra busca  salvar aquesta distància.

Entre el 20 de setembre i el 19 d'octubre, l'escultor de Granollers Efraïm Rodríguez mostrarà, amb "Ceci n'est pas une sculpture. Estratègies, subproductes i residus d'un taller escultòric", el procés creatiu com a procés necessari, tècnic, conceptual i emotiu, per desenvolupar i resoldre una obra acabada. L'exposició ensenyarà tots aquells objectes i productes que es produeixen i omplen un taller, però que no arriben a mostrar-se al públic.

Tancarà l'any "No nos cabe tanta muerte. Memorial a Ciudad Juárez", un projecte col·lectiu sorgit del TPK Art de l'Hospitalet de Llobregat. Es tracta d'una mostra itinerant d'homenatge a les víctimes dels feminicidis de Ciudad Juárez (Mèxic), comissariat per l'artista mexicana Paula Laverde, en què han participat quinze artistes de diferents nacionalitats.  Serà entre els dies 7 i 30 de novembre.

Nous espais expositius, activitats paral·leles i treballs formatius

L'Espai d'Arts ha estrenat dos nous espais expositius amb l'objectiu d'ensenyar l'obra dels seus artistes en residència: el Mur, situat al vestíbul, i l'Aparador, al vidre de l'entrada.

Des del 28 de febrer fins al 30 de novembre, exposaran al Mur Sílvia Ospina, Carles Azcón, estudiants de l'EMAD,  Juanjo Castillo, Arnau Bellavista i Ramon Aumedes.  I l'Aparador, exhibirà les il·lustracions d'Ermisenda Soy, Pere Vilardebó, estudiants de l'EMAD, Rubén Torras, Raul Salvatierra i Álex Santafé.

La nova temporada de l'Espai d'Arts inclou una vintena d'activitats lligades a les exposicions, amb presentacions de llibres, taules rodones, xerrades, intervencions  artístiques, cinema i recitals, ...  a més de les activitats formatives, com ara el treball que es fa amb l'escola Ferrer i Guàrdia; les visites guiades; les activitats familiars, amb sis tallers encaminats a acostar els més joves a l'art contemporani de manera lúdica i creativa; i el projecte "Retalls" de l'artista resident Pau Farell, centrat en l'educació i l'art i que es treballa conjuntament amb l'institut Carles Vallbona.

D'altra banda, al mes de setembre l'Espai d'Arts impulsarà la celebració de la segona edició de la Mau - Mostra d'Art Urbà de Roca Umbert.