Ja estan convocades les subvencions per l’empresa, l’emprenedoria i l’ocupació

El termini per presentar les sol•licituds, en les diferents modalitats, és fins el 14 de novembre de 2014.

18 d'Agost 2014

Amb l’objectiu de dinamitzar l’activitat econòmica de la ciutat l’Ajuntament de Granollers ha convocat quatre línies d’ajut, en el marc del Pla de xoc 2014 aprovat en el ple municipal del mes de maig. Mesures que s’apliquen per donar resposta als efectes que la crisi econòmica està provocant en la creació d’ocupació i a l’activitat econòmica. Les quatre línies d’ajut són: contractació de persones per part de les empreses, subvenció per a la creació del propi lloc de treball (autònoms), per al finançament d’iniciatives empresarials, i suport a la producció i comercialització de productes de Palou.

Per obtenir ajudes a la contractació es poden presentar empreses de Granollers, les Franqueses, la Roca del Vallès, Canovelles o Vilanova del Vallès, sempre que contractin persones desocupades de Granollers, menors de 30 i majors de 45 anys, durant un mínim de 9 mesos, i amb posterioritat a aquesta convocatòria de subvenció. L’import de la subvenció és de 3.871 euros per cada contracte.

Les ajudes a la creació del propi lloc de treball (auto ocupació) s’adrecen a persones residents a Granollers que hagin creat la seva empresa a partir del dia 1 de gener de 2014. L’import de la subvenció és de fins a 2.500 euros per a cada persona emprenedora. Es podran finançar les despeses directament relacionades amb l'inici de l'activitat econòmica, com ara les quotes del RETA, taxes, informes, registres i tràmits.

Les subvencions al finançament de les iniciatives empresarials s’adrecen a empreses de Granollers que tinguin un pla d’empresa validat per Granollers Mercat. La subvenció consisteix en finançar la despesa en concepte d'interessos que generi el préstec que l’empresa tingui concertat prèviament amb alguna entitat financera.

 

 

Una altra línia de subvenció és a la producció i/o comercialització de productes de Palou, per tal de fomentar l’emprenedoria i la consolidació de projectes i de la marca "producte de Palou" entre els productors. L'import màxim de la subvenció és de fins a 5.000 euros per cada projecte.