Granollers se suma a les Jornades Europees del Patrimoni

Una visita dramatitzada a la Tèrmica de Roca Umbert i un itinerari pel centre històric amb música centren les activitats gratuïtes que es faran aquest cap de setmana

25 de Setembre 2012
+

Les Jornades Europees del Patrimoni van instituir-se l'any 1991 per acostar el ciutadà al patrimoni arquitectònic monumental. Un any més, Granollers s'hi afegeix amb activitats que es faran el proper  cap de setmana a Roca Umbert Fàbrica de les Arts i el Museu.

Dissabte, 29 de setembre, a les 9 del vespre, es farà una visita dramatitzada a la Tèrmica, la instal·lació de l'antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert encarregada de fabricar vapor i produir energia, una instal·lació que s'ha conservat íntegra i amb les peces originals. La visita inclou l'opció de fer un sopar temàtic al bar de Roca Umbert.

L'endemà diumenge, 30 de setembre, s'ha previst, a les 11 del matí, l'itinerari comentat "Vuit apunts musicals per a vuit espais", que recorrerà els indrets patrimonials més singulars de la ciutat antiga i moderna: les places de Perpinyà, Maluquer i Salvador, el portal de Sant Roc, la Porxada, la plaça de les Olles, el carrer de Barcelona i la plaça de l'Església. El passeig tindrà l'acompanyament musical d'una vintena d'alumnes de l'Escola de Música Josep M. Ruera, que interpretaran peces de Vivaldi, Mozart, Bach i Haendel, entre d'altres, vinculades a cadascun dels espais.  La iniciativa s'inclou al programa municipal Enllacem Cultura.

Adjuntem el programa sencer de les jornades i dues fotos d'espais patrimonials: la Tèrmica, de Jordi Ribó; i una infografia amb la reconstrucció hipotètica de l'antiga plaça del Blat, des de la Porxada, a final del segle XVI.