Granollers obre una convocatòria adreçada a joves per representar la ciutat al XV Congrés Internacional de Ciutats Educadores

El Congrés se celebrarà a Portugal a mitjans de novembre del 2018 i es centrarà en el tema «La ciutat pertany a les persones»

06 de Març 2018
+

L'Ajuntament de Granollers ha obert una convocatòria perquè un noi i una noia representin la ciutat al XV Congrés Internacional de Ciutats Educadores que es celebrarà del 13 al 16 de novembre. La ciutat que acollirà l'esdeveniment és Cascais (Portugal), nominada Capital Europea de la Joventut de l'any 2018.

La Càmera Municipal de Cascais i l'Ajuntament de Granollers assumiran totes les despeses derivades de la inscripció, l'allotjament, les dietes, el transport i les assegurances.

 

Com presentar-se al procés de selecció

Es poden presentar al procés de selecció aquells granollerins que tinguin entre 18 i 24 anys el pròxim novembre. La selecció es basarà en dos criteris: el coneixement de llengua anglesa oral i escrita (tots els tallers que es faran durant el Congrés seran en anglès) i la valoració d'una reflexió escrita sobre Ciutats Educadores presentada per part dels candidats i les candidates.

La reflexió escrita s'ha de centrar en el tema del Congrés: «La ciutat pertany a les persones» i enfocar-se en la «Participació de la Joventut en la vida de la Ciutat». Aquesta reflexió pot ser sobre com donar resposta a un problema concret que afecta a la joventut o bé sobre com millorar un projecte o servei dirigit al jovent que estigui en funcionament a la ciutat. 

Per inscriure's al procés de selecció cal presentar una còpia del DNI i la reflexió per escrit a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o al GRA del 12 de març al 5 d'abril. S'han de presentar dues versions del text: una en català o castellà i l'altra en anglès. L'escrit no pot excedir les dues pàgines i ha de tenir el següent format: caràcters Times New Roman 11 i espai interlineat 1,5. 

El 6 d'abril un jurat format per tres membres en representació dels Serveis de Joventut, Educació i Cultura farà la selecció i el dia 9 es farà públic el resultat. L'endemà, el 10 d'abril es presentaran les candidatures escollides a l'Associació Internacional de les Ciutats Educadores. Finalment, el 10 de maig el Comitè organitzador comunicarà les candidatures seleccionades.

 

En què consistirà l'experiència

Podran participar en el XV Congrés Internacional de les Ciutats Educadores un total de 70 joves de les diferents ciutats que formen part de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). L'objectiu d'aquesta iniciativa és que jovent de diferents indrets es reuneixi per discutir i reflexionar com pot construir una Ciutat Educadora millor.

Partint del tema vertebrador del Congrés «La ciutat pertany a les persones», els joves podran participar a tres tallers, amb els següents temes: Reconfigurar la ciutat a partir de les persones, les seves necessitats i aspiracions; La convivència pel sentiment de pertinença; La ciutat per a les persones i els seus projectes de vida.

A part, els participants també tindran l'oportunitat de fer visites d'estudi a projectes de Cascais sobre els temes de treball del Congrés, així com accés a participar a les conferències i taules temàtiques de l'esdeveniment. Al final del Congrés, els joves presentaran en Plenari els resultats del treball desenvolupat en l'àmbit dels tallers.

A través d'aquesta participació al XV Congrés Internacional de Ciutats Educadores, es pretén assolir tres objectius: millorar la comunicació entre els joves i els seus representants polítics, potenciar la creació de nous projectes amb impacte a les respectives ciutats i fomentar relacions d'amistat entre els i les participants, que podrien generar futurs projectes entre jovent de diferents ciutats.

 

Més informació al web de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores.