Granollers acull un seminari del projecte Euroscapes sobre la gestió del paisatge

El projecte Euroscapes desenvolupa la visió conjunta de 14 socis europeus per afrontar les qüestions de gestió sostenible del paisatge en les àrees urbanes i periurbanes

22 de Març 2012
+

Els dies 22 i 23 de març quaranta membres del projecte europeu Euroscapes seran a Granollers per participar en el seminari "La integració d'eines de gestió dins un marc comú de pla de gestió del paisatge".
Durant els dos dies hi haurà ponències d'experts sobre plans de gestió del paisatge a nivell local, provincial i regional i s'intercanviaran experiències amb altres projectes europeus. També hi ha programades visites a Roca Umbert, com a exemple de recuperació del patrimoni industrial, al centre de Granollers (Adoberia, centre històric i refugi) i a Palou i al riu Congost (passeig fluvial, parcs i àrea natural de Can Cabanyes).


Els socis del projecte Euroscapes són:


- Intermunicipal authority of Marne-la-Vallée Val Maubuée, Ile-de-France region (FRANÇA)
- Municipality of Loures (PORTUGAL)
- City-Region Gießen-Wetzlar (ALEMANYA)
- Viceconsejeria de Ordenación Territorial del Gobierno de Canarias (ESPANYA)
- Slovak University of Technology in Bratislava - Institute of Garden and Landscape Architecture (ESLOVÀQUIA)
- Sigulda District Council (LETONIA)
- DIPTU, University of Rome with Provincia di Viterbo (ITALIA)
- LBDCA, Balaton region (HONGRIA)
- The South-East Regional Development Agency (RUMANIA)
- Municipality of Trikala (GRÈCIA)
- City of Torun (POLÒNIA)
- European New Towns Platform (BÈLGICA)
- Towns Gateway Partnership, East London region (REGNE UNIT)
El soci líder del projecte és  l'autoritat intermunicipal de Marne-la-Vallée Val Maubuée (França), que coordina el projecte i vetlla per l'assoliment dels objectius. A més, hi ha 3 socis que són encarregats de diferents àrees del projecte. Un d'aquests socis és el nostre municipi, que porta a terme la coordinació dels seminaris d'intercanvis d'experiències.
 
L'objectiu del projecte és crear una xarxa de gestió dels paisatges europeus que desenvolupi una estratègia de gestió innovadora, sostenible i transferible a d'altres regions d'Europa.  Durant els 3 anys de duració del projecte es portaran a terme seminaris temàtics i visites d'estudi per debatre sobre la planificació per a la gestió, preservació i millora dels paisatges. El 18 de març de 2011 ja es va a fer a La Troca. Centre de Cultura Popular i Tradicional, la jornada d'informació local "L'aigua als projectes de restauració ambiental", emmarcada en aquest projecte europeu.