El Museu de Ciències Naturals inaugura l'exposició "Experiències matemàtiques"

La mostra ha estat produïda pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya

19 de Gener 2015
+

Dimecres 21 de gener, a les 20 h, s'inaugura al Museu de Ciències Naturals de Granollers l'exposició "Experiències matemàtiques", cedida pel Museu de les Matemàtiques de Catalunya (MMACA).

L’exposició conté mòduls que s’han dissenyat pensant en alumnes de primària i secundària, però també en un públic variat, amb més o menys coneixements dels continguts matemàtics. Es tracta de materials que es poden manipular i de vegades lúdics, amb diferents nivells de dificultat, que ofereixen trobades de col·laboració i discussió entre el públic visitant. 

Alhora representen petits reptes o mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica i de les seves aplicacions. Entre els continguts que es presenten destaquen els apartats de geometria (dissecció de polígons, Pitàgores, construcció de políedres, visualització de simetries amb miralls, etc.), càlcul (jocs numèrics, puzles de fraccions, etc.), estadística (atzar i regularitat, generació de mostres, inferència) i altres (estratègia, combinatòria, corbes singulars, il·lusions òptiques, paradoxes, etc.). L'exposició es podrà visitar fins el 5 d'abril. 

Activitats a l'entorn de l'exposició

El Museu de Ciències Naturals acollirà entorn a l'exposició diverses activitats culturals a la ciutat durant els mesos de gener i febrer. Dimecres 21 de gener, a les 17.30 h, -hores abans de la inauguració oficial de la mostra- es presentarà al Museu de Ciències Naturals l'exposició i les activitats educatives organitzades entorn a la mostra als mestres i professors de Granollers. 

Dijous 5 de febrer, a les 19 h, Sergio Belmonte, professor de Matemàtiques i membre del MMACA, oferirà la conferència Les matemàtiques a la màgia i viceversa i dijous 19 de febrer, a les 19 h, Antoni Aubanell, professor de didàctica de les matemàtiques i membre del MMACA, presentarà la conferència Bombolles de sabó i geometria. Així mateix, podran visitar l'exposició "Experiències matemàtiques" els grups que estiguin interessats fent la reserva a través de la Fundació AC (escolesvalles@acgranollers.com, telèfon 93 844 30 27).