Comencen els treballs per preservar i incrementar la biodiversitat en el riu Congost

Ja s'han iniciat les feines incloses en el projecte de naturalització i creació d'hàbitats en el riu Congost al seu pas per la zona periurbana del parc Firal.

31 de Octubre 2011
+

L'objectiu és naturalitzar la llera del riu i millorar la qualitat del paisatge, així com recuperar la vegetació autòctona de ribera i la fauna aquàtica en un quilòmetre de longitud del riu Congost, entre la passera per a vianants del parc Firal fins el pont del carrer d'Enric Prat de la Riba. Les actuacions afavoriran la biodiversitat en aquest tram del riu, netejant-lo i retirant les espècies vegetals invasores per permetre un òptim curs de l'aigua. També es recrearan refugis específics per aus d'interès, es construiran escales de peixos mitjançant salts successius i crearan planes d'inundació al llit del riu.   

Aquest projecte es finançarà íntegrament amb el premi de 25.000 euros atorgat el passat mes de març en el III Concurs de Projectes per a l'Increment de la Biodiversitat que promou la Federación Española de Municipios y Províncias (FEMP) i el Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino.

L'actuació donarà continuïtat als treballs de naturalització de la llera desenvolupats en dos quilòmetres de longitud del riu, entre la passera per a vianants del parc Firal i 200 metres al sud de la carretera de Montmeló.

Es preveu que les feines tinguin una durada de 3 mesos, i que finalitzin abans d'acabar l'any 2011.