Amb el nou pàrquing de Can Comas, Granollers suma gairebé 5.000 places d'aparcament

L'Ajuntament preveu tirar endavant la construcció d'un nou aparcament soterrat a Roca Umbert durant aquest mandat

13 de Juliol 2011
+

Granollers va estrenar ahir un nou aparcament soterrani, situat al carrer de Sant Jaume, per a cotxes, motos i bicicletes. El pàrquing, gestionat per l'empresa municipal Granollers Promocions, SA, disposa de 250 places de rotació, lloguer i venda, compartides amb les dels propietaris de l'àmbit de Can Comas. Una de les novetats d'aquest aparcament és que disposa de tres places que permeten la recàrrega de vehicles elèctrics, un servei que es pot ampliar a mesura que s'incrementi la demanda.

 

El regidor d'Urbanisme i president de Granollers Promocions, SA, Jordi Terrades, va destacar que aquest nou pàrquing és una obra magnífica pel servei que donarà a la ciutat, no només des del punt de vista comercial, sinó també per la proximitat a diversos centres escolars. En aquest sentit, durant tot el curs escolar, s'oferirà la possibilitat d'aparcar 30 minuts en cadascuna de les franges horàries de matí, migdia i tarda, per 60 euros l'any. Coincidint amb l'estrena de l'aparcament s'ofereixen, a més, diverses promocions, fins al 31 de juliol. En el cas de les places de rotació, es farà un descompte del 50 % sobre el preu de tarifa en les dues primeres hores d'aparcament. Per als abonats, el primer mes de lloguer serà gratuït, mentre que els que contractin més d'una plaça tindran un descompte del 10 %.

 

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va destacar que amb l'entrada en funcionament d'aquest nou pàrquing, Granollers està a prop d'arribar a les 5.000 places d'aparcament, distribuïdes entre 2.000 de subterrànies, 2.000 de gratuïtes a 10 minuts caminant del centre, i unes 900 de zona blava. El nou pàrquing de Can Comas, equipat amb la darrera tecnologia, integrarà també altres serveis com el de dipòsit dels vehicles retirats per la grua, que substituirà l'emplaçament de l'Hospital previsiblement a principi de l'any vinent, alhora que acollirà l'empresa concessionària del servei de zona blava i de l'aparcament mateix de Can Comas.

El proper objectiu, que ha de donar continuïtat al Pla d'aparcaments municipal, és la construcció del pàrquing soterrat de Roca Umbert, amb 300 noves places, que es preveu construir durant aquest mandat.