Els alumnes del Programes de Qualificació Professional Inicial-Programa de Transició al Treball continuaran els estudis

L’any vinent es faran 3 cursos, un més que enguany, fruit del pla de xoc presentant per l’Ajuntament de Granollers que finançarà un curs d’hoteleria

29 de Juny 2012
+

Durant el curs 2011-2012, 31 alumnes s'han format en les especialitats d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i han pogut fer pràctiques professionals a empreses. Aquesta formació, dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), s'han impartit al Centre Vallès.

 

 

Des del curs 2006-2007, l'Ajuntament de Granollers desenvolupa dos cursos de PQPI-PTT, amb l'objectiu que joves de 16 a 21 anys sense l'ESO, aprenguin un ofici i tinguin la possibilitat de graduar-se per poder accedir a cicles formatius de grau mitjà. En aquesta ocasió, 13 alumnes han finalitzat el curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, que també s’ha desenvolupat a l’Institut Carles Vallbona, i 15 alumnes han acabat el curs d’auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques, que, a més del Centre Vallès, també s'ha impartit a l'Escola Municipal de Treball de Granollers.

Per al proper curs, 5 alumnes s’han matriculat en un cicle formatiu de grau mitjà; 15, per cursar Mòdul C i 5, a l’Escola d’Adults. A més, 2 alumnes ja estan treballant i 4, tenen possibilitats d’inserció laboral.

Premi, per quarta vegada consecutiva

Les alumnes Tamara Cardona  i Kely Foronda, de 17 anys, han guanyat el segon premi de la darrera convocatòria de la patronal CECOT de Terrassa, en la categoria de Programes de Qualificació Professional Inicial-Programa de Transició al Treball, dotat amb 600 euros. La CECOT ha premiat el projecte d'aquestes alumnes, del curs d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, per ser un treball innovador i amb aplicació de tècniques de reciclatge.

El projecte premiat s'anomena HOUSE & DESING i està pensat per iniciar una nova activitat empresarial, basada en aprofitar cartró rebutjat i transformar-lo en objectes d'original disseny. El veredicte s'ha fet públic durant la 7a Nit dels Nous Professionals. Aquest és el quart any consecutiu que alumnes dels PQPI-PTT de Granollers guanyen un premi d'aquesta convocatòria.