Adif i l'Ajuntament de Granollers acorden desenvolupar els processos urbanístics vinculats al cobriment de la via del tren

L'Ajuntament redactarà el pla de millora urbana per a la integració de la línia Barcelona-Portbou en el sector comprès els carrers de Josep Umbert i d'Agust Vinyamata

25 de Octubre 2011
+

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha signat aquest dilluns un acord amb el president d'Adif, Antonio González, per a la gestió urbanística del sector comprès entre els carrers de  Josep Umbert i d'Agustí Vinyamata.

Segons estableix el conveni l'Ajuntament de Granollers, per encàrrec d'Adif, es compromet a redactar en un màxim de sis mesos, a través de l'Oficina de Gestió del POUM, el pla de millora urbana d'aquest sector per tal de promoure la integració de la infraestructura ferroviària. Aquest acord, a més, permet desenvolupar, en matèria urbanística,  el primer projecte de cobriment de la via del tren, en un tram d'uns 960 metres de longitud, sense modificar la rasant actual i l'accessibilitat als nous espais urbans.

El cobriment, segons estableix el projecte constructiu redactat per Adif, inclou les dues vies generals de la línia ferroviària i una tercera via destinada a maniobres. Aquesta actuació es divideix en dos sectors. El primer tram, comprès entre els carrers de Josep Umbert i d'Agustí Vinyamata, amb una inversió d'uns 22,5 milions d'euros. I, el segon tram, entre el carrer d'Agustí Vinyamata i l'avinguda de Francesc Ribas, amb un cost de 25,1 milions d'euros.