65.000 visitants a la Fira de l’Ascensió

La Fira tanca portes amb una gran participació i èxit de públic

18 de Maig 2015
+
L'espai de jocs gegants va estar molt concorregut durant tots els dies. Fotografia: Toni Torrillas

La Fira de l’Ascensió ha estat el centre de mirades d’aquests dies a la ciutat. El bon temps ha acompanyat als 65.000 visitants que han passat pel Parc Firal i han passejat per la mostra. La 65a. edició de la Fira tanca amb unes bones xifres de participació i amb bona nota per part dels expositors. En aquesta edició han participat uns  170 expositors, 13 estands a la Mostra Gastronòmica i 20 expositors a Jugar x Jugar.

Un dels espais més visitats ha estat la carpa agrícola i ramadera, on s’han fet tastets i degustacions. A més els animals de corral i de granja han estat un reclam, sobre tot per als més petits de la família; que també han trobat a jugarxjugar el seu espai a l’Ascensió.

Com en les darreres edicions, l’automoció, amb una presència destacada, ha ocupat de més de 2.500 metres quadrats. Amb la col·laboració de l'UEI Cerclem s’ha assolit una àmplia representació de vehicles nous a la fira, amb la presència dels principals concessionaris de la ciutat amb més de 70 vehicles exposats. El sector de l’automoció ha venut força vehicles, tot i que no es disposen de xifres al detall, aquesta ha estat una fira productiva en vendes per part dels expositors.

Un altre dels puntuals de la Fira és la Mostra Gastronòmica, que la nit de dissabte va triplicar els torns per poder atendre a milers de persones que van voler menjar a mostra.

El joc Zèppelin del gironí Josep Bosch guanyador del vuitè Concurs Ciutat de Granollers de Creació de Jocs

D’un total de 106 jocs presentats a la vuitena edició del Concurs Ciutat de Granollers de Creació de Jocs, el jurat ha considerat que el millor joc presentat és Zèppelin per la seva reinterpretació dels jocs de curses i per la seva excel·lent interacció entre els jugadors, aconseguida amb pocs elements, que el converteixen en un joc ràpid, àgil i divertit. El seu autor és el gironí Josep Bosch.

El jurat també ha atorgat un accèssit al joc Alexandria, per la seva capacitat de combinar mecàniques de manera elegant i, amb elements senzills, fent  un joc accessible a diversos tipus de jugadors. El seu autor és el barceloní, Javier García.

Destaca la procedència ben diversa dels autos que s’han presentat al concurs, dels 106 jocs: 43 són de Catalunya, 48 de la resta d’Espanya, 6 de França, 3 d’Itàlia, 3 de Gran Bretanya, 2 del Canadà i un d’Holanda.

El Concurs Ciutat de Granollers de Creació de jocs va començar l’any 2007 i des d’aleshores s’han presentat en aquest concurs un total de 975 jocs.

Aquest dissabte, darrers actes de l’Ascensió

El dissabte 23 de maig, a la tarda, es tanca el programa de la festes de l'Ascensió, amb dues activitats ja conegudes: la Mostra del Bestiari de Foc i la cercavila, que ja arriba a la XXIV edició, organitzada per la colla del Drac de Granollers; i la Ballada de l'Ascensió, una mostra de balls tradicionals amb els esbarts de Llinars, Roquetes i Granollers.