130 alumnes participen del projecte narratiu Booktràiler

Roca Umbert ha estat el punt de trobada de la cloenda

03 de Maig 2019
+
Imatge de la cloenda del projecte Booktràiler

El projecte Booktràiler, organitzat per la Biblioteca Roca Umbert i la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert, s'ha tancat aquest divendres 3 de maig amb una trobada a la Nau B1 amb 130 alumnes i professors provinents de quatre instituts de la ciutat. Per tercer any consecutiu, al llarg del curs 2018-19 aquests alumnes han participat en el projecte Booktràiler, que es proposa experimentar amb les possibilitats narratives dels diferents llenguatges, passant del llenguatge literari al visual: extreure la història llegida en un llibre i reformular-la per ser presentada en forma de curt cinematogràfic. La proposta, que es vincula amb les àrees de llengua i literatura i amb visual i plàstica, ofereix la possibilitat de conèixer el procés de realització dels booktràilers a partir de la lectura i anàlisis d’una novel·la juvenil. 

El projecte Booktràiler s’ha estructurat en dues fases: 

  • En una primera part es proposa la lectura i posterior posada en comú d’una novel·la juvenil, com seria un clàssic club de lectura.
  • I en una segona part es proposa de realitzar un booktràiler sobre el llibre treballat. 

Les sessions han estat dinamitzades per una professional de la dinamització lectora, Mon Mas, i per una professional de l’àmbit audiovisual i les xarxes socials, Paula G. Monar. El projecte, que anava dirigit a alumnes de 1r o 2n dels instituts de Granollers i implicava un total de 7 sessions d’1 o 2 hores, ha comptat amb la participació de 4 instituts de la ciutat: Celestí Bellera, Escola Pia, Marta Estrada i Antoni Cumella, amb uns 30 alumnes per centre.