Art i natura es troben en l’exposició "Mira’m"

Divendres s'inaugura al Museu de Ciències Naturals aquesta exposició del fotògraf Nicolas Reusens

06 d'Abril 2017
+
Una de les imatges que es pot veure a l'exposició que s'inaugura divendres al MCN
El Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCN) inaugura demà divendres a les 19 h l'exposició "Mira'm", del fotògraf Nicolas Reusens (Bogotà - Colòmbia, 1975). Les imatges capten l'instant en el qual, mirant pel visor de la càmera, de vegades la figura observada intueix que algú l'espia, obre els ulls, es gira i es produeix la trobada cara a cara amb el fotògraf. La mostra ensenya aquesta trobada del model amb el fotògraf, l'observació mútua i precisa d'un instant. Nicolas Reusens materialitza aquest moment i en magnifica el detall.
 
"En la natura la riquesa, la biodivesitat es troba concentrada allí on es toquen dos ecosistemes diferents, allí on acaba el bosc i comença el camp... L’exposició "Mira’m" busca aquest espai entre natura i art a partir de les imatges del fotògraf Nicolas Reusens. El visitant, en entrar a la sala, es pot sentir descobert i observat. Fins i tot pot angoixar-se davant una observació mútua, que l’exposició porta al límit. Passat el primer impacte, l’observat es converteix altre cop en observador, torna a dominar l’escenari i gaudeix d’una fotografia que materialitza l'instant i magnifica el detall. L’artista Salvador Vinyes aconsegueix crear l'atmosfera necessària en aquest projecte coordinat pel biòleg del MCN Carles Flaquer amb l’objectiu  que a l’espectador la natura no li sigui indiferent."
 
"Mira'm" és una exposició organitzada pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Celler Credo i Subirats Alimentació. Podrà visitar-se al MCN (c. Palaudàries, 102) fins al dia 9 de juliol. 
 
 
Sobre el fotògraf, Nicolas Reusens
 
Nascut a Bogotà l'any 1975, Nicolas Reusens és un fotògraf autodidacta d'origen suec establert a l'Estat espanyol. 
 
A partir del seu viatge al Japó, on va adquirir la seva primera càmara digital réflex, s'apassiona pel món de la fotografía. Va començar per l'univers macro, va passar a l'alta velocitat i, després, a la fotografía de la naturalesa en general. 
 
Viatger incansable, busca sempre moments impactants i instants memorables. Concretament, s'ha especialitzat en Costa Rica, país que el va enamorar per la seva amabilitat, biodiversitat i seguretat. Hi ha viatjat més de 15 vegades i hi organitza tours fotogràfics per a grups reduïts on ensenya tècniques com el macro extrem i l'alta velocitat. 
 
Ha rebut nombrosos guardons (primer premi al concurs fotogràfic Smithsonian 2014; finalista al Sony World Photo 2013;  primer premi al Pixall Natura 2015) i els seus treballs s'han editat en nombroses publicacions científiques, de fotografia i d'informació (entre altres, les prestigioses National Geographici Time).