El Celler Credo de Sant Sadurní d'Anoia i el Museu de Ciències Naturals de Granollers presenten avui el vi blanc Ratpenat

Les caves dedicaran un 60 % dels beneficis a la conservació d'aquests animals, primordials en el control de plagues d'insectes

13 de Maig 2014
+
El MCN té una àrea dedicada a la investigació i difusió dels ratpenats.
Dijous, 15 de maig a les 19 h, es presenta al Museu de Ciències Naturals (c. Palaudàries, 102, Granollers) el vi blanc "Ratpenat", fruit d'un acord amb les caves Credo que permetrà millorar el finançament de les línies de recerca de l'àrea de Quiròpters del museu granollerí.  
 
El Celler Credo de Sant Sadurní d'Anoia (Penedès) és un projecte de vins tranquils de l’equip Recaredo que es defineix pel seu compromís amb la terra i la natura, i que no utilitza fertilitzants químics, ni pesticides, ni herbicides en el procés d'elaboració. La coincidència de filosofia entre ambdues institucions ha permès tirar endavant la iniciativa de dedicar aquest vi ecològic i biodinàmic a uns animals, els ratpenats, tan desconeguts com beneficiosos per a l'equilibri dels ecosistemes. Concretament, el Celler Credo destinarà el 60% dels beneficis de les vendes a la conservació i reinserció dels ratpenats a les vinyes d'aquest celler del l'Alt Penedès i al control de les plagues de manera natural. 
 
A la presentació hi participaran l'alcalde, Josep Mayoral; Pere Torres, secretari d'Empresa i Ocupació; Ton Mata, director general de Celler Credo; Joan Rubió, enòleg; i Salvador Vinyes, artista; a més d'altres representants municipals i responsables del Museu de Ciències Naturals; l'acte inclourà un tast del vi Ratpenat i una actuació musical al jardí del museu.