Els alcaldes de Vic, Granollers i Mollet aposten per la C-17 com a eix de promoció econòmica

L’objectiu del projecte és potenciar l’ocupació als territoris de la zona

02 de Setembre 2012
+

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, el de Granollers, Josep Mayoral i el de Mollet del Vallès, Josep Monràs s’han reunit aquest dimecres a la tarda a l’Ajuntament de Vic per definir les bases d’un nou projecte comú que tindrà per objectiu enfortir l’activitat econòmica al voltant de la C-17. En primer lloc, l’alcalde de Vic ha explicat que el projecte “vol aprofitar la potencialitat de les empreses i crear sinèrgies amb els territoris de l’eix de la C-17 amb l’objectiu de continuar endavant malgrat la crisi  i generar ocupació”. 

En aquest sentit, l’alcalde de Granollers ha manifestat que les tres ciutats treballaran perquè la C-17 “esdevingui un eix de promoció econòmica conjunta” i ha avançat que convidaran a sumar-se al projecte altres municipis com Ripoll, La Garriga, Manlleu, Parets del Vallès o les Franqueses del Vallès, entre d’altres. En aquesta línia, Mayoral ha constatat la necessitat del món local d’apostar per la seva indústria perquè és un “valor imprescindible per a aquest país”. 

Finalment, l’alcalde de Mollet del Vallès ha demanat la implicació de les empreses dels territoris en el projecte: “És necessari, imprescindible i inqüestionable la participació del sector privat”, ha dit i ha afegit que “hem de treballar per buscar noves relacions entre les empreses amb l’objectiu de sortir de la crisi”.

El projecte de la C-17 com a eix de promoció econòmica conjunta entre empreses i territoris definirà, en els propers mesos, una sèrie d’estratègies claus per a tirar-lo endavant, entre les quals destaca la doble via del tren de la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà.