Agenda

+
12 nov. 2017 - 10:00h

Taller de teatre sensorial "La poètica del cos: la memòria individual i la memòria col·lectiva", impartit per Enrique Vargas

Categoria: Taller

 

 

Taller de teatre sensorial "La poètica del cos: la memòria individual i la memòria col·lectiva"

Impartit per Enrique Vargas, director del Teatro de los Sentidos 

 

 

Des de fa més de vint anys Enrique Vargas i la seva companyia, Teatro de los Sentidos,  ha desenvolupat un procés d'aprenentatge, recerca i creació sobre el joc, la memòria del cos i la poètica de l'experiència com a bases per a la creació en processos individuals i socials.

 

Mitjançant el joc i el llenguatge sensorial podem tornar a escoltar-nos a través del nostre cos, les seves memòries, les seves olors, els seus sons, les seves músiques i les imatges que estan impreses com una petjada en cada racó de nosaltres.

 

El taller convida als participants a l'experiència lúdica, a crear jocs on l'escolta és la  base per a la creació i per crear junts una experiència. 

 

Quan escolto a l'altre, m'estic escoltant a mi mateix i és així que estic en un diàleg veritable, on s'obre el terreny del compartir. En parlar d'escolta ens referim a: Com crear curiositat en l'altre per convidar-ho a entrar en el joc o en l'experiència que proposem? Com crear un silenci que parli més de les paraules, que ens permeti crear experiències poètiques i explicar històries?

 

Quan aconseguim aquest tipus d'escolta, el petit es converteix en tot un paisatge, el silenci  en una simfonia. Quan escoltem som creadors d'espais per al joc i l'enteniment; escoltant-nos recuperem  la nostra pròpia memòria i la memòria col·lectiva.

 

El Col·lectiu dels Silencis neix a Granollers a l’any 2013 a partir de la coproducció “Habitar Granollers” conjuntament amb el Teatro de los Sentidos. El Col·lectiu realitza des de fa quatre anys diverses investigacions, muntatges i exercicis en les instal·lacions i amb el suport de Roca Umbert, Fàbrica de les Arts, a Granollers. Els antics edificis, els espais, els records, les històries dels treballadors, les grans i petites màquines que encara queden, les memòries dels seus racons i els arxius històrics han servit com a excusa en els nostres muntatges. 

 

 

El Col·lectiu dels Silencis els convida a aquest taller i obre l'oportunitat als interessats de participar en  el seu proper muntatge sobre la memòria de la ciutat.

 

LLOC: 

Roca Umbert Fàbrica de les Arts

Centre d'Arts en Moviment 

 

DATA:

El 12 de novembre de 10 a 15 h (es prega màxima puntualitat)

 

 

PREU: 

25 euros

(cal pagar-los al iniciar el taller) 

 

CONDICIONS:

L’aforament és limitat.

Les places s'assignaran per ordre d'inscripció.

La confirmació de la plaça se us notificarà via correu electrònic. 

Cada inscripció és vàlida per a 1 persona.

 

Enviant aquest formulari estàs acceptant formar part de la base de dades de Roca Umbert Fàbrica de les Arts S.L. Si no hi estàs d'acord, contacta amb nosaltres a comunicacio@rocaumbert.cat. Gràcies!

 

INSCRIPCIONS:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfo4xOHpDt2IMqm_-rX1L0aoR2ry2zgiYSUdE0INRNqtYDbSg/viewform?usp=sf_link