Agenda

+
24 març 2019 - 11:00h

Exposició Afotos

Categoria: Exposició

 • Espai d'Arts

  • Adreça: Carrer d'Enric Prat de la Riba, 77
  • Telèfon: 938791803
  • a/e: espaidarts@rocaumbert.cat

  L'Espai d'Arts de Roca Umbert és un centre d'art destinat a afavorir la creació contemporània i la seva difusió.

  Horari: de dimecres a dissabte de 17.30 a 20 h

Exposició Afotos

7 març - 20:00h - 7 abril - 13:00h

Andrés Galeano

Projecte guanyador de la convocatòria de creació artística del 2017

Afoto: (Del gr. a -) denota privació o negació de… | foto (Acort.). f. coloq. fotografia (imatge obtinguda fotogràficament) || 2. (coloq.) Forma popular d’anomenar una foto al sud d’Espanya.

El projecte inèdit “Afotos” indaga sobre el concepte de no-foto. Què és una no-foto? Quines formes pren una afoto al hiperfotogràfic món contemporani?

El concepte de afoto vertebra i travessa molts dels projectes de Galeano i per primera vegada es desplega en una exposició que recull obres dels últims cinc anys. A través d’un recorregut per set sèries fotogràfiques, aquest projecte reflexiona sobre la representació de la no-foto digital (No-pic), les fotos dels inicis / final de rodet que mai van ser positivades (XXA-XXA-00- 00A-0A), els gats d’internet (All My Friends ‘Cats), les restes de les fotos de carnet que es llencen a les escombraries (en l’acte), els embalsamats Photoshop per les fotos del cementiri (la foto eterna), l’arxiu fotogràfic de núvols de l’antic Servei Meteorològic de Catalunya que va ser segrestat i maltractat pel franquisme (fons perdut de núvols) i, finalment, a manera de rèquiem, sobre les malalties de la imatge, ja siguin analògiques o digitals (patologies de la imatge – de la A a la Z).

Afotos” mostra, doncs, diverses formes que pot adoptar una no-fotografia. Col·lecciona moments en què apareix un buit, exhibeix fotos flirtejant amb el no-ésser, negant-se a si mateixes i, en definitiva, posa a la llum la intrínseca relació de la fotografia amb la vida i la mort amb afany de transcendir l’instant .

Activitats paral·leles

7/03 20 h Inauguració

21/03 Presentació del llibre Nopic d’Andrés Galeano a càrrec de Jorge Luis Marzo

07/04- 12 h Performance “Patologies de la imatge” a càrrec del Cor Plèiade de la Societat Coral Amics de la Unió. Directora: Júlia Sesé

24/03 Taller familiar “Trobant tresors escombraries”. Per a famílies amb infants de 6 a 10 anys

Activitats gratuïtes amb inscripció prèvia AQUÍ