Granollers, seu del XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores del 2026

El Congrés s’ha celebrat en dues ocasions a Barcelona i a ciutats d’Amèrica, Àsia i Europa com Sao Paulo, Chicago, Jerusalem o Lisboa

12 de Març 2024
+
Granollers serà la seu del XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores del 2026

Granollers acollirà el XVIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, que tindrà lloc el maig de 2026 i que se centrarà en la proposta: educació i cultura, estratègies per a la construcció de la ciutat/comunitat i del desenvolupament d’una ciutadania crítica i creativa.

El compromís de Granollers és organitzar un congrés participatiu, que defineixi estratègies innovadores en l'àmbit de l'educació, la cultura i el desenvolupament comunitari. El model proposat aposta per promoure de manera especial la participació de joves i d’infants, amb un Fòrum Jove i un Congrés d’Infants.

Organitzar el Congrés Internacional de Ciutats Educadores representa una bona oportunitat tant per la ciutat com per al país. Representa la possibilitat d’establir una xarxa de treball formada per professionals de diverses administracions que podran traslladar tots els elements de canvi i transformació que es plantegin. També permetrà posicionar Catalunya com un referent internacional en diversitat d’experiències educatives i culturals, en coneixement i en recerca.

El Congrés se celebra cada dos anys amb la participació dels municipis que formen part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Granollers forma part d'aquesta associació des de la seva fundació l'any 1994, i l'entitat compta amb prop de 500 ciutats distribuïdes pels diferents continents i organitzades en xarxes territorials.

L’edició del Congrés del 2024 se celebrarà del 21 al 24 de maig a Curitiba (Brasil), i l’edició anterior es va celebrar l’octubre de 2022 a Andong (Corea del Sud) i hi van participar 129 ciutats d’arreu del món, entre elles Granollers. També han estat organitzadores del Congrés i amfitriones les ciutats de Cascais (Portugal), Rosario (Argentina), Barcelona (en dues ocasions), Changwon (Corea del Sud), Guadalajara (Mèxic), Sao Paulo (Brasil), Lió (França), Gènova (Itàlia), Tampere (Finlàndia), Lisboa (Portugal), Jerusalem (Israel), Chicago (Estats Units), Bolonya (Itàlia) i Göteborg (Suècia).