Veredicte del Tercer Concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs

Se n'havien presentat 73, 16 més que en l'anterior edició

20 de Maig 2009
+

Enrique Fernández, de Múrcia, ha guanyat el Tercer Concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs, amb EL QUERNI, un captivador joc d'estratègia de fàcil aprenentatge però amb variades i contínues alternatives. Aquest és el veredicte del jurat, que ha deliberat intensament sobre els 10 jocs finalistes, d'entre els 43 prototipus demanats a concursants.
El jurat ha decidit atorgar l'accèssit a Antonio Catalán, de Barcelona, pel joc TARSIS, un àgil i entretingut joc de gestió de recursos ambientat a l'antiga Cartago. A més, ha fet constar també el seu reconeixement a Toni Serradesanferm, de Granollers, per SABADELL 1859, un competitiu joc de tipus econòmic que destaca per la seva elegant mecànica.

El primer premi està dotat amb 500 euros, que dóna l'Ajuntament de Granollers, més les despeses d'una nit d'hotel a Granollers per recollir-lo, obsequi de l'Hotel Granollers, i 400 euros en jocs, obsequi de www.masqueoca.com. L'accèssit està dotat amb 250 euros, també, a càrrec de l'Ajuntament.
Com és habitual, els premis d'aquest concurs es lliuraran durant el cap de setmana de la Fira de l'Ascensió. En concret, aquest dissabte, 23 de maig, a les 20 h, a l'estand de l'organització de la Fira, a la carpa multisectorial.

En aquesta tercera edició, s'havien presentat 73 jocs, 16 més que en l'anterior.
Dels jocs presentats en aquesta ocasió, 21 provenen de Catalunya (2, de Granollers), 47 de la resta de l'Estat i 5 d'altres països.
El Concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs s'adreça a autors de jocs de societat inèdits, amb l'objectiu de premiar-ne els més originals i descobrir nous creadors.

El jurat l'han integrat vuit amants dels jocs: Salvador Alsius, Miquel Barceló, Meritxell Casas, Jordi Deulofeu, Mònica López, Eva Lozano, Elena Núñez i Marta Solà, que s'han reunit a l'Hotel Granollers aquest cap de setmana, just l'anterior a la celebració de la Fira de l'Ascensió de Granollers, que, recordem, tornarà a comptar amb l'espai "jugar x jugar". Aquest any, en una carpa de 300 m2 , 100 m2 més que en l'anterior edició. Un increment de superfície que es correspon amb un augment d'expositors i amb l'objectiu d'oferir la possibilitat de conèixer i practicar jocs de tot tipus (www.firajugarxjugar.blogspot.com).