Presentació de l'11a edició de la Beca Maria Gaja

Una iniciativa per incentivar el desenvolupament de projectes educatius que promoguin valors cívics i democràtics

25 de Febrer 2009

El proper dijous, 5 de març, a les 19 h i a la Sala d’actes del Museu de Granollers (c. d'Anselm Clavé, 40-42), tindrà lloc la presentació pública de l'11a edició de la Beca Maria Gaja a projectes didàctics en valors cívics.Aquest acte inclourà una conferència de Miquel Martínez Martín, catedràtic de teoria de l'educació de la Universitat de Barcelona i director de l'Institut de Ciències de l'Educació. Martínez Martín parlarà sobre Construcció de valors i educació en el pluralisme.

Abans de la conferència, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Granollers, Pietat Sanjuán, explicarà les bases d'aquesta 11a edició de la Beca Maria Gaja i presentarà el llibre L’escola: model de bon veïnatge, del CEIP Fàtima. Aquest llibre és la publicació del projecte guanyador de la 8a edició de la Beca Maria Gaja, una convocatòria anual del Consell Escolar Municipal i l'Ajuntament de Granollers, iniciada el curs 1998/1999.
Tancarà l'acte l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral.
Es preveu l'assistència, un any més, de la mestra Maria Gaja, reconeguda amb la denominació d'aquesta beca, per una llarga trajectòria pedagògica i de destacada transmissió de valors cívics a moltíssims infants, ciutadans del futur.


Breu currículum del conferenciant
Miquel Martínez Martín. Catedràtic de teoria de l'educació i membre del grup d'investigació en educació moral de la Universitat de Barcelona. Doctor en pedagogia per la Universitat de Barcelona. Responsable, a més, del Programa d'Educació en Valors en aquesta universitat de 1992 a 1994.
Autor de diverses publicacions i director de projectes d'investigació sobre desenvolupament moral i educació en valors.
Col·laborador del programa Educació i Democràcia des de juliol de 1993, en el qual ha participat com a ponent en els seminaris sobre educació i democràcia a Santo Domingo, Santa Fe de Bogotà i Santiago de Xile.
Degà de la Facultat de Pedagogia de 1986 a 1990.
Des de l'any 1994, vicerector a la Universitat de Barcelona.