Dijous que ve, inauguració de l'exposició J. Bosch, fotògraf. Retrats d'estudi i presentació del llibre

Autor: J. Bosch

09 de Desembre 2008
+

Dijous que ve, 11 de desembre, a les 20 h, s'inaugura l'exposició J. Bosch, fotògraf. Retrats d'estudi,  un recull d'imatges pertanyent al fons fotogràfic Foto Bosch donat recentment per la família Bosch-Soldevila a l'Ajuntament de Granollers i custodiat per l'Arxiu Municipal.  La mostra és una selecció de quasi 600 imatges escollides d’entre les 35.000 que conformen els fons, sobretot retrats, del fotògraf granollerí Josep Bosch i Plans, datades entre els anys 1900-1965.

Les fotografies són retrats ben diversos, de moments assenyalats (casament, primera comunió,..), retrats familiars, d'infants disfressats, de grups musicals, d’esportistes, ... en blanc i negre i també acolorides a mà. N'hi ha de persones conegudes de la ciutat i de gent anònima de tota la comarca, en primer pla, mig, americà o general.  Totes les imatges reflecteixen l'ofici que hi ha el darrere, en l'enquadrament, la llum, el retoc fotogràfic i permeten anar seguint l'evolució de les modes i comportaments de l'època.

En el mateix acte es presentarà el número 11 de la col·lecció Records de Granollers, dedicat a  Josep Bosch.

L'exposició es podrà visitar  a l'Espai Obert del Museu de Granollers ( Anselm Clavé, 40-42, tel. 93 870 65 08), fins al 18 de gener de 2009. Horari: De dimarts a divendres, de 2/4 de 6 a 2/4 de 9 del vespre - Dissabtes i festius, de 6 a 9 vespre -Diumenges, de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 i de 6 a 9 vespre - Cada dilluns, el 25 de desembre i l'1 i 6 de gener,  tancat


Biografia de Josep Bosch
Josep Bosch i Plans va néixer a Granollers el 6 de setembre de 1897 i va morir en aquesta ciutat l’any 1966. Fill del fotògraf Joan Bosch Ferrer i d'Anna Plans Pagès, va començar a fer fotografies als quinze anys i va acabar sent el responsable del negoci del seu pare.
Casat amb Josepa Riera i Riera, que va esdevenir ajudant de l'estudi fotogràfic, i pare de tres fills, en Joan i en Miquel, que van morir d'una malaltia l’any 1938, i l'Anna Maria.
Va desenvolupar la seva activitat professional al seu estudi fotogràfic, amb la realització de fotografies de carnet i retrats d'estudi, i també va col·laborar amb publicacions locals: Revista literària, l·lustració Vallesana, Diari de Granollers i  La Gralla.
Aficionat al teatre i a la música. Aquesta segona faceta el va portar a obrir un altre establiment comercial a Granollers, l'any 1930. També, aficionat, col·laborador i impulsor de cinema a la ciutat. Va participar, amb Ramon Dagà, a les pel·lícules Campeón por amori Ama a tu mujeri, amb Josep Escobar, a La rateta que escombrava l’escaleta.
Va formar part de la Junta del Casino, on va ocupar diversos càrrecs. L’any 1957, va ser-ne president.
Va guanyar diversos premis en concursos de fotografia, entre els quals, destaca el primer premi del Concurs nacional de fotografia organitzat pel Patronato local de la obra Homenajes a la Vejez,l’any 1946. A més, va formar part del jurat d'algun concurs local de fotografia i, durant els anys quaranta i cinquanta, va col·laborar al Concurs de fotografia anual, organitzat per l’Agrupació Excursionista i el Museu de Granollers i al Concurs de fotografia de “Foto film del Vallès” durant les Fires de l’Ascensió.