Dijous 28 de maig, Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones

Una jornada que convida a la reflexió, al debat i a la conscienciació sobre la importància d’apostar per la salut

26 de Maig 2009
+

El Pla per a la Igualtat d’Oportunitats dona-home i Salut Pública organitzen actes per commemorar el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones.  En aquest sentit, es programen dues xerrades:

- "El càncer de mama: prevenció i detecció", a càrrec de Lupe Peñalva, metgessa especialista en obstetrícia i ginecologia de la Fundació Hospital/Asil de Granollers, i coordinadora del programa de detecció precoç del càncer de mama del Vallès Oriental. Es durà a terme dijous 28 de maig, a les 18.30 h, al GRA (pl. de l'Església, 8). L'acte intentarà fer una reflexió sobre la importància que les dones passin a ser subjectes actius en la cura de la seva salut.

-  “La medicalització de la vida i de la salut de les dones” a càrrec de Margarita López, creadora i responsable del Centre de Recursos de Dona i Salut de CAPS (Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris) i presidenta de la Xarxa de Dones per la Salut de Catalunya que es durà a terme l’11 de juny a les 19 h a Can Jonch, Centre de Cultura per la Pau. Aquesta xerrada explicarà com alguns processos naturals de les dones s’han tractat com a malalties per exemple la menstruació, l’embaràs, la menopausa…

El mateix dia s’inaugura una exposició que recull la veu i les imatges sobre el tema de la salut de les dones. Una mostra que ha estat itinerant per als cinc centres cívics de la ciutat i que ha estat possible gràcies a la participació ciutadana.