Una delegació de la Diputació de Pontevedra visita Granollers per conèixer projectes vinculats a la mobilitat a la ciutat

Els representants gallecs provenen d'una dotzena de municipis

12 de Novembre 2018
+
La delegació de la Diputació de Pontevedra formada per alcaldes i tècnics de diversos municipis

Un grup d’alcaldes i tècnics de la Diputació de Pontevedra han visitat Granollers per conèixer de primera mà projectes vinculats a la mobilitat a la ciutat. L’alcalde, Josep Mayoral, ha destacat que des de la primera planificació de la ciutat realitzada el 1983 Granollers ha multiplicat per deu els metres quadrats d’espais verds per habitant, avui suma 10 m2/hab. Granollers ha passat de tenir 1.000 arbres a disposar de 18.000 exemplars i ha aconseguit incloure el riu Congost dins la Xarxa Natura 2000 reconstruint l’hàbitat fluvial per a espècies autòctones de flora i fauna. L’alcalde també ha subratllat els esforços dels darrers vint anys per a la recuperació d’espais per a vianants dins de la ciutat (avui el 72 % dels desplaçaments interns es fan a peu) així com la millora de les connexions de transport públic amb els municipis veïns i l’àrea metropolitana.

La sessió tècnica sobre qüestions de mobilitat s'ha completat amb una visita al centre de la ciutat per poder observar alguns plantejaments urbanístics en directe. Aquestes trobades faciliten l’intercanvi de coneixements i experiències entre administracions. Els representants gallecs que han viatjat a la Granollers provenen dels municipis de A Guarda, Cambados, Lalín, O Grove, Salceda de Caselas, Silleda, Ponte Caldelas, Pontevedra, Ribadumia, Valga, Vilaboa i Vilagarcía.