La nova plaça de Can Bassa, més polivalent, verda i sostenible

S’ha naturalitzat la plaça, amb més arbrat i zona arbustiva, i s’han redistribuït els espais per afavorir la convivència

22 de Febrer 2023
+
Reforma de la plaça de Can Bassa

Aquest mes de febrer han acabat les obres de reforma de la plaça de Can Bassa, després de cinc mesos de treballs. Una remodelació integral de l'espai que ha permès substituir els elements envellits i crear un nou espai acollidor, polivalent i més naturalitzat. Aquest dimarts 21 de febrer s’ha fet una visita de la plaça, amb membres de l’associació de veïns, l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, regidors i tècnics de l’Ajuntament i de l’empresa constructora, que han fet possible la transformació de la plaça.

El nou espai s’ha concebut en tres corones circulars, cada una d’elles pensada per relacionar-se d’una manera diferent amb l’entorn. La corona exterior, com a zona de circulació i d’accés a la plaça; la del mig, amb vegetació, per aïllar l’espai central de l’exterior; i finalment, la corona interior, com un gran espai diàfan per acollir diversitat d’activitats i usos.

La plaça compta amb una nova font i una àrea de jocs amb tobogan i activitats diverses per a infants de 2 a 12 anys. Així mateix, s’han instal·lat bancs i cadires fetes amb materials reciclats. I és que la reforma de la plaça s’ha fet seguint criteris de sostenibilitat: s’ha augmentat la vegetació amb la renovació de la zona arbustiva i la plantació de nous arbres de capçada més gran, per incrementar els espais amb ombra; s’ha naturalitzat l’espai amb paviments permeables de colors diferents, per aprofitar les aigües pluvials; i s’ha instal·lat enllumenat amb tecnologia led, per assolir un nivell òptim de llum i reduir la contaminació lumínica de l’entorn.

Així mateix, la plaça s’ha reformat fent-la totalment accessible, amb itineraris lliures d’elements i amb espais d’estada i encaminaments als perímetres per facilitar l’orientació de les persones invidents.

L'escultura "La finestra", de Mercè Iglesias, s'ha canviat de lloc i s'ha instal·lat en un dels parterres enjardinats nous. Una obra d’art, obsequi de l’escultora, per la seva estima al barri de Can Bassa, des que al 1998 va fer la seva primera exposició individual al Centre Cívic Can Bassa dins del projecte Incívics, de suport a l’art jove.

L’empresa Eurocatalana SL ha estat la responsable d’executar les obres, amb una inversió per valor d’uns 275.000 euros.