La Fira EVC acollirà una Mostra de Moda Circular

Situada al Parc Firal, estarà oberta del 19 al 21 de maig

26 d'Abril 2023
+

La Fira d’Economia Verda i Circular tornarà a ser l’espai de referència de Fires i Festes de l’Ascensió, que recull el testimoni de l’any passat per seguir difonent i promocionant els valors del desenvolupament sostenible. Aquesta fira EVC, la primera especialitzada sobre economia circular a Catalunya, presenta una Mostra de Moda Circular, un espai per conscienciar de l’impacte de la moda en el medi ambient, amb conferències, tallers i exposicions.

A causa de la petjada ambiental de la indústria tèxtil, responsable del 8% de les emissions totals de gasos d’efecte hivernacle, EVC incorpora aquest espai per sensibilitzar la ciutadania sobre un dels sectors més contaminants del planeta. Entre d’altres, la granollerina Anna Sáez de Tejada, reconeguda professora de IESE i experta en economia circular, hi estarà present per impartir una conferència sota el títol: «D’on ve, i on va, la roba que portem?». L’Agència de Residus de Catalunya també hi participarà amb diferents tallers i una exposició presentada recentment a la passarel·la 080 Fashion Week. I també es donarà visibilitat a les diferents iniciatives d’entitats i empreses que aposten per un consum tèxtil més sostenible, com Càritas, que disposarà d’un espai per a la comercialització de roba reutilitzada, dins el seu projecte “Moda re”.

Juntament amb aquesta mostra de Moda Circular, l’EVC replicarà els espais temàtics de la primera edició, relacionats amb un model econòmic responsable i vida sostenible: el pavelló d’Economia Verda i Circular, relacionat amb les energies renovables, la gestió de residus i el tractament de l’aigua; l’espai Menjar bé, dedicat al sector agrari i agroalimentari amb el focus posat en la producció ecològica i de proximitat; i el de Mobilitat Sostenible amb solucions i novetats eficients en el sector.

La fira EVC, situada al Parc Firal, estarà oberta del 19 al 21 de maig, de 10 a 20 h. Hi haurà un servei de bus llançadora gratuït, des de la plaça de la Constitució a la rotonda de Camp de les Moreres – Passeig Fluvial, amb parada a Instituts, Plaça de les Hortes, Primer de Maig i Piscines cada 10 minuts, de 9 a 23 h, per donar cobertura també a tota l’oferta del recinte firal, amb espai gastronòmic, programació musical i la fira d’atraccions.