L’àrea de jocs infantils del parc del Congost s’amplia amb una nova estructura de grans dimensions

Una de les darreres actuacions de millora del verd urbà i que culminaran amb el projecte de renaturalització del parc del Congost

10 de Gener 2023
+
Nova estructura de joc formada per dues torres de grans dimensions connectades entre elles amb diversos tobogans i xarxes de trepa per a infants a partir de 6 anys, a l'àrea de jocs del parc del Congost

Aquest dimarts 10 de gener al migdia s’ha fet una visita de la renovació de l’àrea de jocs infantils del parc del Congost. La reforma s’ha fet al llarg del mes de desembre i ha consistit en la millora i ampliació de l’espai amb la finalitat d’augmentar-ne l’oferta i el valor lúdic. Aquesta actuació se suma al seguit de millores que s’han dut a terme al parc del Congost en els darrers mesos i que han contribuït a la millora integral del parc amb la renovació de la vegetació i la plantació de nou arbrat, la instal·lació de nou enllumenat led, o la millora de la connectivitat i els camins del parc.

L’àrea de jocs infantil del parc del Congost, situada a prop del camp de futbol de Primer de Maig, va ser inaugurada el 2007. La remodelació inclou una nova estructura de joc formada per dues torres de grans dimensions connectades entre elles amb diversos tobogans i xarxes de trepa per a infants a partir de 6 anys, així com una àrea tancada per a infants més petits. També s’ha fet el manteniment d’alguns elements existents.

L’empresa BDU Espacios de Valor ha estat l’encarregada de les obres de reforma que han tingut un cost de prop de 200.000 euros.

Projecte de renaturalització del parc del Congost

Tal com ha destacat el regidor de Medi Ambient i Espais Verds, Albert Camps, "el seguit de millores efectuades donen resposta a la reclamació de més àrees de joc i espais verds a la ciutat. Un punt i seguit a les actuacions de millora i ampliació del verd urbà, de connectar el parc amb la ciutat, amb la plantació de més arbres, més ombratge, més flors. Un espai més verd, amb més jocs, que convidi a estar-hi, a fer vida al parc i a l’aire lliure". El regidor ha reivindicat que ha de ser un espai per a totes les edats, que també tindrà jocs per a gent gran i per a altres col·lectius, i ha valorat la bona acollida que està tenint la transformació del parc, que ha esdevingut "un espai més atractiu, acollidor, saludable, un espai de trobada, de diàleg i de relació social".

L’alcaldessa, Alba Barnusell, ha explicat que "aquest és un espai de joc ampliat i renovat que lliga dos projectes, l’actual espai del parc amb el projecte futur de renaturalització del parc del Congost, i la desconstrucció i aixecament de l’asfalt, amb la supressió del vial. Un espai de jocs, infantil i familiar, amb espai de pícnic, que es complementarà amb aquest gran passeig al costat del riu per poder conviure, passejar, fer esport...". L’alcaldessa ha destacat que gràcies a les millores del parc "la ciutadania està redescobrint el parc i gaudint-lo".

El futur projecte de renaturalització del riu i el parc del Congost crearà nous espais de passeig i de lleure que contribuiran a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, amb la creació d’un espai més verd i saludable i que esdevindrà el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat. Aquest projecte ha rebut una subvenció de més de 3M d’euros dels Fons Next Generation.