El Consell dels Infants proposa entorns escolars segurs i saludables i que Granollers esdevingui una ciutat jugable

L'Audiència amb l'alcalde tanca un curs marcat per la Covid-19

17 de Juny 2021
+
L'Audiència amb l'alcalde s'ha celebrat aquest dimecres 16 de juny a les 18 h a la Sala Tarafa

Durant el curs 2020-21, el Consell dels Infants ha tingut un paper molt actiu en el Pacte de Ciutat, participant en el grup de treball Ciutat saludable i sostenible, amb un treball en profunditat sobre la mobilitat i els camins i entorns segurs i saludables, donant continuïtat a les inquietuds del curs anterior amb els centres educatius.

En l’Audiència amb l’alcalde que tanca el curs, el Consell dels Infants ha compartit les seves conclusions sobre una proposta nova molt atractiva i que no es trobava en els punts de treball previstos per aquest curs. Es tracta de «Granollers, cap a una ciutat jugable», una reflexió sobre criteris a tenir en compte en el disseny dels parcs, jardins i espais de joc per tal d’esdevenir una ciutat jugable. Totes les valoracions al respecte seran compartides a la pàgina web de l’Ajuntament amb l’eina Stoymaps.

Durant aquest any el Consell ha participat de manera activa en el CNIAC, el Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya, i ha treballat en col·laboració amb l’Arrel-Fòrum de les Adolescències en temes com el manifest sobre els drets dels infants del 20 de novembre o l’enquesta sobre el nom de la nova web del CNIAC.

Els Consell dels Infants de Granollers és un òrgan de participació ciutadana amb la finalitat que els infants de la ciutat siguin consultats i escoltats, en relació amb els afers de la ciutat que els afecten com a ciutadans, i d'aquesta manera esdevinguin partícips de les decisions que es prenen. El Consell dels Infants, d’acord amb els seus estatuts, es reuneix un cop al mes i una vegada a l’any se celebra l’audiència pública o ple municipal extraordinari amb presència de l'alcalde, personal tècnic i regidors i regidores del consistori.

Aquest curs, marcat per la persistència de la Covid-19, ha fet que les trobades del consell es desenvolupessin de manera poc regular, amb l’acte de reconeixement del Consell i la primera sessió presencials, sis trobades virtuals i les dues últimes presencials.