La programació del projecte comunitari "Alesplaces!" es tanca amb la projecció d'un documental sobre els barris del Lledoner i l'Hostal

El curt l'han ideat i realitzat els joves del Grup Audiovisual de Granollers amb la participació del veïnat i es projectarà dimecres abans del cinema a la fresca

10 de Juliol 2015
+
El carro d'"Alesplaces!" en una activitat recent a l'espai públic
Dimecres 15 de juliol es farà la darrera activitat de la programació "Alesplaces!", que des de final de maig ha desenvolupat  diferents accions lúdiques i participatives a l'espai públic, adreçades, sobretot, als infants. Han estat una desena de propostes diverses (horts comunitaris, racons de ciència, jocs, gimcanes, teatre...) que s'han dut a terme als barris de Sant Miquel, Congost, Lledoner i l'Hostal, que han atret l'atenció d'infants i joves, i famílies.  
 
L'activitat que tanca la programació és la projecció del documental d'uns 8 minuts de durada "Cinema d'un barri real", dimecres, a les 9 del vespre a la plaça del costat del Centre Cívic Nord. Serà en el marc del cinema retro a la fresca programat per aquest equipament, amb la pel·lícula "Grease".El curt l'han ideat i realitzat els joves del Grup Audiovisual de Granollers, vinculat al Gra, format per Ginesta Pesas, Ferran Gallardo, Jose Luis Cano Soto, Alba Nogueras i Jordina Torné. Els autors han fet un seguit d'entrevistes a veïns i veïnes del Lledoner i l'Hostal, en què defineixen el seu barri, en valoren els aspectes positius i negatius i expliquen si estan involucrats en alguna entitat o col·lectiu. La banda sonora és del grup Magret de Paco, també vinculat al barri.
 
 
Diagnosi de les places
 
Aquest dimecres, la plaça de Sant Miquel va acollir l'activitat "Puja al carro d'Alesplaces!", una proposta que al mes de juny es va dur a terme a la plaça de Calderón de la Barca. A partir de tres estacions d'activitats, els nens i nenes i també els grans, explicaven què fan a la plaça, quin és el seu recorregut i què els agradaria que hi passés, alhora que es van fer fotografies amb diferents elements.   La informació recollida servirà per fer un diagnòstic -en què també han participat les escoles Lledoner i Joan Solans-  d'aquests espais públics, de l'ús que se'n fa i de l'aportació o compromís del veïnat perquè hi passi allò que voldrien. 
 
El projecte "Alesplaces" va iniciar-se l'any 2012, impulsat des del servei municipal de Serveis Socials. Des de llavors, ha esdevingut transversal (també hi participen Cultura, Joventut, Centres Cívics, Educació, Obres i Projectes, així com entitats de lleure, centres oberts, instituts i col·lectius), amb l'objectiu de portar a terme diferents accions amb l'espai públic i la participació com a denominador comú.