La Xarxa d’infància i adolescència de Granollers planteja noves oportunitats i reptes de treball

El plenari de la Xarxa s’ha celebrat aquest dimecres al Museu de Granollers amb una vuitantena de professionals

23 de Novembre 2022
+
La sala d’actes del Museu de Granollers ha estat l’escenari de la sessió plenària de la Xarxa d’infància i adolescència de Granollers

La sala d’actes del Museu de Granollers ha estat l’escenari de la sessió plenària de la Xarxa d’infància i adolescència de Granollers. El plenari s’ha fet coincidir amb la celebració del 20N, Dia del Drets dels Infants i els Adolescents i ha reunit una vuitantena dels professionals de l’Ajuntament i d’altres administracions que la formen: de l'àmbit de l'educació, sanitat i salut pública, serveis socials, cultura, esports, entitats i associacions de Granollers que donen resposta a les necessitats dels infants de 0 a 18 anys i les seves famílies.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha donat la benvinguda a les participants i ha destacat que «avui és un dia de trobada, de treball, de compartir i d’avaluar, però sobretot de futur per continuar millorant la feina que ja estem fent». En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut agrair a les professionals «el treball intens d’atenció a la infància i a l’adolescència des de diferents àmbits, sobretot durant els darrers dos anys marcats per la pandèmia».

La trobada ha comptat amb la ponència «Les oportunitats en el treball en xarxa entre professionals d’infància i adolescència» a càrrec de José Manuel Alonso Varea, consultor, coach i formador en benestar, salut i organitzacions, director del Màster en prevenció i tractament de les violències familiars i professor associat Facultat de Psicologia (UB).

Tot seguit, s’ha fet balanç de la feina feta per la Xarxa i dels reptes per la seva reactivació, després de l’aturada forçada per la crisi sanitària de la covid-19. D’aquesta manera, les participants han treballat plegades per actualitzar la Xarxa d’Infància i l’Adolescència de Granollers, per a incorporar-hi les seves visions i que sigui un punt de partida realista entre les potencialitats socials, educatives, inclusives i d’equitat que cal anar construint.

La Xarxa d’infància i adolescència de Granollers

Des de 2007, la Xarxa d’infància i Adolescència de Granollers ha estat impulsant i endreçant les polítiques adreçades a la infància i l’adolescència i les seves famílies. La Xarxa és una iniciativa municipal, vinculada al Projecte Educatiu de Granollers, amb l'objectiu principal d'establir un sistema de suport mutu entre tots els equips professionals i entitats que des de diferents sectors treballen en l’àmbit de la infància i l'adolescència, de manera que es faciliti la coordinació i l’aprofitament dels recursos de l’entorn, i establir una sèrie de suports i d’atenció a les famílies de la ciutat, perquè puguin desenvolupar amb responsabilitat i felicitat la criança i l’educació dels seus fills i filles i aconseguir que creixin en plenitud.

El Plenari de la Xarxa d'Infància i Adolescència compta amb el conjunt d’agents socials dels diversos àmbits de l’acció social, l’educació, la salut, el medi ambient, la seguretat, etc. que treballen de manera coordinada per tal de construir una xarxa de suports als infants, els adolescents i les famílies de la ciutat. Des de la Xarxa es fan diversos projectes en els àmbits d’educació, de criança, de protecció social i dels drets dels infants.