L’Arrel-Fòrum de les Adolescències fa balanç del curs en l’audiència amb l’alcaldessa

Aquest curs l’Arrel ha participat en projectes de ciutat, ha fet sentir l’opinió dels joves i ha organitzat propostes obertes a la ciutadania

03 de Maig 2023
+
L’Arrel-Fòrum de les Adolescències fa balanç del curs en l’audiència amb l’alcaldessa

Aquest dimecres al migdia, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers, s’ha celebrat l’audiència de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències amb l’alcaldessa, Alba Barnusell. Prop d’una trentena de representants de tots els centres educatius de secundària de la ciutat, els esplais i caus i els centres oberts, conformen l’Arrel, el consell local de participació amb membres de 12 a 16 anys que fomenta la promoció de la ciutadania i el lideratge social a partir de l’aprenentatge de la participació, relacionat amb la identitat individual i col·lectiva.

La trobada ha servit per compartir les seves reflexions al voltant dels nombrosos projectes i campanyes treballats aquest curs 2022-2023, alguns dels quals van rebre justament com a encàrrec de l’alcaldessa el passat mes d’octubre.

Així, els joves representants de l’Arrel s’han trobat cada mes en els plenaris i a més, com a novetat aquest curs, han fet un plenari en horari lectiu per programar i treballar les activitats obertes a la ciutat que organitzen. Per fomentar el vincle entre els membres de l’Arrel també s’ha fet una sortida de dos dues al novembre per treballar aspectes com el compromís, la representativitat o la democràcia. També van participar en el Congrés Anual del CNIAC (Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya) que es va celebrar al Prat de Llobregat el 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants i Adolescents.

Pel que fa als projectes de ciutat i com a resposta als encàrrecs rebuts a inici de curs, l’Arrel ha participat en el projecte «Des del món educatiu actuem vers les violències masclistes i sexuals», un programa de formació, dinamització i assessorament per prevenir i abordar les violències masclistes i sexuals als centres educatius de secundària de la ciutat. També s’han implicat en els Pressupostos Participatius i una de les seves propostes va ser escollida: crear un espai esportiu polivalent al Parc Firal. A més, l’Arrel ha fet sentir l’opinió dels joves en el Pacte Municipal per la Llengua de Granollers, ha participat en el projecte Climatubers d’acció climàtica i també ha donat suport al Consell dels Infants.

Des de l’Arrel també s’han programat dues activitats obertes als joves de la ciutat. Amb motiu de les festes de Nadal, el 16 de desembre es va convidar altres joves a participar de diferents jocs i dinàmiques organitzades per l'Arrel. I el 24 de març, en el marc del Dia Internacional de l’eliminació de la discriminació racial, van organitzar una activitat multicultural. Va ser una tarda de mostres de diferents països d’origen de membres de l'arrel com una desfilada de vestits típics i un joc per trencar estereotips culturals, en el qual van participar més de 50 persones.

La trobada dels membres de l’Arrel – Fòrum de les Adolescències amb l’alcaldessa ha servit també perquè els joves puguin fer arribar les seves demandes, propostes i preguntes al govern municipal.