Inaugurat el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Granollers

El CUAP ocupa la planta baixa del nou Centre de Salut Granollers del carrer Girona

29 d'Abril 2022
+
Inaugurat el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Granollers

Aquest divendres al matí, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon i l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, han inaugurat el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Granollers, ubicat a la planta baixa del nou Centre de Salut Granollers del carrer Girona (al solar de l’antiga Policlínica). El CUAP Granollers estava funcionant de manera provisional des del novembre de 2020 en un espai municipal de l’avinguda del Parc i aquesta setmana s’ha traslladat a les noves instal·lacions del carrer Girona. Dimecres 27 va ser el primer dia en el nou emplaçament. Obert les 24 hores els 365 dies de l’any, el centre dona cobertura a la població del Vallès Oriental i atén urgències de baixa i mitjana complexitat, evitant desplaçaments a les urgències dels hospitals. El 2021 va fer una mitjana de 100 atencions diàries.

El conseller ha afirmat que "es tracta d’un pas endavant en la millora de l’atenció sanitària a Granollers, amb un dispositiu que permet atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat del municipi i del Vallès Oriental central”. Argimon ha afegit que «suposa també un reforç de l’atenció primària, una de les línies prioritàries del Departament de Salut”.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha assegurat en la inauguració que “Granollers fa un salt endavant en matèria de salut. Inaugurem la primera part d’un equipament molt esperat, referència en l’imaginari de la ciutat, forma part del nostre paisatge, i per sort, comencem a omplir-lo de nou de vida, amb unes instal·lacions de qualitat”. Barnusell ha reiterat que la salut és i serà una aposta ferma de la ciutat i que “quan posem les persones al centre, neixen grans acords i projectes”.

Argimon i Barnusell han visitat les noves instal·lacions acompanyats de professionals del centre; Meritxell Budó, secretària d’Atenció Sanitària i Participació; Gemma Craywinckel, directora del Servei Català de la Salut; i Anna Aran, gerent territorial de la Regió Sanitària Metropolitana Nord.

Un espai de 762 metres quadrats

A les instal·lacions del carrer Girona, el CUAP ocupa un espai de 762 metres quadrats. Compta amb 3 consultes d’atenció ràpida, 2 boxs polivalents, 4 boxs d’observació, 1 box d’aïllament, 1 box de triatge, 1 box de reanimació cardiopulmonar, 1 sala de radiologia, 1 laboratori i 1 sala d’espera, més les zones destinades a recepció, control central d’infermeria, sala de treball mèdic, magatzems i despatxos. El CUAP continua sent gestionat per l’Institut Català de la Salut, com fins ara, i té una plantilla de 30 professionals.

Les noves instal·lacions estan equipades per atendre urgències de baixa i mitjana complexitat. També permeten la valoració, orientació i primer tractament de les urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament disposa de recursos diagnòstics com radiologia i servei d’analítica urgent.

Més endavant, en aquest edifici s’hi ubicaran 6 quiròfans de cirurgia menor i major ambulatòria i consultes d’atenció especialitzada (gestionats per la Fundació Hospital Asil de Granollers) i l’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) territorial. També s’hi traslladarà la base de l’atenció domiciliària urgent de l’atenció primària, del Programa d’atenció domiciliària i equips de suport (PADES) i la base de Suport vital bàsic del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). La inversió total del Servei Català de la Salut en aquest projecte és de 15 milions d’euros.

El CUAP Granollers és el primer del sector sanitari del Vallès Oriental (amb una població de 450.000 habitants). Dona cobertura especialment als municipis del Vallès Oriental Central (Montornès del Vallès, Montmeló, Lliçà de Vall, Lliçà d’Amunt, la Garriga i Cardedeu, entre d’altres).