El projecte europeu Sport!OP! tanca tres anys d’activitat amb la conferència final

L’Ajuntament de Granollers ha liderat aquest projecte d’inclusió d’infants i joves a través de la pràctica esportiva

15 de Desembre 2022
+
El projecte europeu Sport!OP! tanca tres anys d’activitat amb la conferència final

Aquest dimecres a la tarda s’ha fet a la Sala Tarafa la conferència final del projecte europeu Sport!OP!, que l’Ajuntament de Granollers ha liderat des d’inicis de 2020. Aquest projecte s’ha desenvolupat en el marc del programa Erasmus+ Sport i s’ha plantejat com a principal objectiu la inclusió de joves vulnerables a través de la pràctica de l’esport.

Prop d’una seixantena de persones han assistit a aquesta conferència que ha servit per fer repàs dels gairebé 3 anys del projecte i en la qual han participat representants de tots els socis europeus i també d’entitats, clubs locals i municipis que hi han participat.

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha valorat «l’esport com a eina de transformació i cohesió per a construir un futur millor per a totes i a tots» i ha expressat el desig que «aquest projecte deixi pòsit, compartint les experiències, adaptant-les i fent-les créixer».

I és que a la trobada cada soci europeu ha presentat els plans d’acció social que han definit com un dels resultats de la seva participació en el projecte. També s’ha explicat la resta de documents que han treballat els 7 socis europeus i que serviran perquè altres entitats, administracions, municipis o altres col·lectius puguin treballar la inclusió a través de l’esport.

El regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, ha destacat que aquests documents «són el llegat del projecte, són eines que serviran a totes les entitats o administracions que vulguin treballar la inclusió a través de l’esport». Ferrer ha fet especial esment «al treball en equip fet per arribar a un objectiu comú», que ha superat entrebancs derivats de la pandèmia, i ha agraït la participació de tots els socis i les entitats que hi han treballat.

L’acte ha inclòs, a més, la conferència «Inclusió, esport i treball en xarxa: utopia o realitat?» a càrrec de Milena de Murga, responsable de l’àrea d’Acció Social de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; i també la presentació de l’experiència del projecte SPRING de la Fundació Barça i l’Associació Esportiva Ramassà, que treballa la inclusió social de persones refugiades amb perspectiva de gènere a través de l’esport.

El projecte Sport!OP!

El projecte Sport!OP! (Opportunities for inclusion of vulnerable youth through sport), en el marc del programa Erasmus+Sport, té com a principal objectiu la inclusió de joves vulnerables a través de la pràctica de l’esport. Hi participen 7 socis europeus i Granollers lidera el projecte. A més de Granollers, participen en aquest projecte:
- Universitat de Barcelona
- Ajuntament de Grigny (França)
- Atheneum Ieper, centre educatiu de la ciutat de Ieper (Bèlgica)
- Lugi Handball, equip d’handbol del municipi de Lund (Suècia)
- HASK Mladost, entitat esportiva de la Universitat de Zagred (Croàcia)
- Sarajevo Marathon, entitat esportiva de Sarajevo (Bòsnia & Herzegovina)

Més informació sobre el projecte: http://sportopproject.eu/