El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, visita Granollers

18 de Novembre 2022
+

Aquest divendres 18 de novembre, el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha visitat la ciutat, acompanyat de l'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell.

Una visita que ha servit per conèixer dos dels principals equipaments de la ciutat, el Museu de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

D'una banda, al Museu, el ministre ha visitat el retaule gòtic de sant Esteve, obra atribuïda al grup Vergós i que forma part de la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya, va retornar a Granollers l'octubre de 2019. S'ha anunciat que durant deu anys aquest retaule està cedit al Museu de Granollers i s'està treballant amb el MNAC amb l'objectiu de poder veure aquest retaule sencer a Granollers.
Des d'aquest mes de novembre, el retaule es pot veure exposat amb una selecció d'obres del fons del museu que abasten des de l'art baix medieval fins a l'època moderna (segles XV-XVIII).

La visita ha continuat a Roca Umbert Fàbrica de les Arts, on el ministre Iceta ha visitat una de les exposicions del Festival Panoràmic, de la mà d'un dels seus ideòlegs, Joan Fontcuberta. Tot seguit, Iceta ha pogut conèixer diversos espais de Roca Umbert, com el Centre Audiovisual i la Tèrmica.

L'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha destacat que la visita del ministre ha servit per conèixer diferents projectes, «projectes culturals que són referents locals, comarcals i de país».