El Consell dels Infants comparteix la feina feta aquest curs 2022-2023

Els representants de les escoles de la ciutat han fet una audiència amb l’alcaldessa

03 de Maig 2023
+
El Consell dels Infants comparteix la feina feta aquest curs 2022-2023

Una trentena d’infants de 5è i 6è de primària representants de les escoles de la ciutat i membres del Consell d’Infants de Granollers han presentat aquest dimecres a la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers, la feina feta aquest curs en el transcurs d’una audiència amb l’alcaldessa, Alba Barnusell.

El Consell dels Infants és l’òrgan de participació ciutadana amb la finalitat que els infants de Granollers siguin consultats i escoltats en relació amb els afers de la ciutat que els afecten com a ciutadans i, d'aquesta manera, esdevinguin partícips de les decisions que es prenen.

Aquest curs 2022-2023, el Consell dels Infants ha fet nou trobades presencials i ha treballat en projectes diversos, després de l’encàrrec que van rebre de l’alcaldessa en l’acte de constitució del Consell el 5 d’octubre. Així, han participat en la programació de Nadal a la ciutat i en activitats com les instal·lacions artístiques de Xevi Bayona de la Porxada i els desitjos fets llum a Roca Umbert.

El Consell també s’ha proposat fer accions per reduir l’emissió de GEH (gasos d’efecte hivernacle), implicar-hi la comunitat educativa i la ciutadania en general i sumar-se al repte iniciat del MITMA (Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana) a través dels projectes Next Generation. Així, han donat continuïtat al projecte d’Entorns escolars segurs i saludables, han fet una enquesta per saber com es desplaça l’alumnat de 5è i 6è de primària a les escoles, han desenvolupat diverses propostes i han creat una campanya de comunicació per al pròxim curs.

A més, el Consell dels Infants ha continuat amb la participació en el Consell Nacional d’Infància i Adolescència de Catalunya (CNIAC) i, coincidint amb la celebració del dia Internacional dels Drets dels Infants i Adolescents, va ser convidat debatre sobre l’educació i l’escola al Congrés anual del CNIAC. També han col·laborat amb l’Arrel-Fòrum de les Adolescències i el 3 de novembre van participar en el II Workshop Internacional organitzat per la Universitat de Barcelona, Ciutats Educadores i UNICEF-Ciutats Amigues de la Infància.