Diumenge, acte central del Dia Internacional de les Dones a la Porxada

Es representarà la proposta de microteatre "Molta roba i poc sabó", basada en textos de Montserrat Roig

10 de Març 2017
+
Cartell de l'acte central amb motiu del Dia Internacional de les Dones, que es farà diumenge al migdia a la Porxada
Granollers celebra l'acte central del Dia Internacional de les Dones aquest diumenge, 12 de març, a les 12 del migdia, a la plaça de la Porxada. La Taula d’Igualtat de Gènere llegirà el manifest i s’escenificarà Molta roba i poc sabó, una proposta de microteatre de la cia. Projecte Lilith. 
 
El manifest recorda que el 8 de Març és "un símbol per a les dones dels cinc continents" i repassa algunes de les dades que a escala mundial, i també local, demostren la desigualtat existent entre homes i dones.  Pel que fa a Granollers, tal com feia públic l'estudi sociològic de 2016, la taxa d'atur és superior entre les dones; la conciliació entre la vida laboral i familiar és percebuda com a més difícil entre les dones; en el 70% de les llars granollerines els homes aporten més ingressos al nucli familiar;  les dones joves i adultes tenen uns estudis lleugerament superiors als dels homes, però per contra els alts càrrecs són ocupats majoritàriament per homes;  les tasques associades a la cura són també sobretot femenines, especialment en l'àmbit sanitari i docent; en canvi, les tasques relacionades amb la construcció, les enginyeries i les noves tecnologies són desenvolupades sobretot per homes; l'esperança de vida és superior en les dones, però són elles les que cobren menys pensions de jubilació, uns ingressos que són la meitat dels que tenen els homes.
 
 
Activitats culturals i reivindicatives
 
El programa amb motiu del 8 de Març el coordina el CIRD, Centre d’Informació i Recursos per a Dones, i hi participen diferents entitats. Les activitats van començar dimarts. De cara als propers dies, hi ha programada la xerrada “Finances i emprenedores. Et mereixes el teu propi èxit professional”, amb Silvia Ribas, coach financera (15 de març, 10 h), a Can Muntanyola, centre de serveis a les empreses.
 
En l'àmbit teatral, tindrem la representació de l’obra Indòmita del Projecte Lilith (11 de març, 20 h, Tèrmica de Roca Umbert). I a Teatre de Ponent, dues obres:  Las madres presas (18 de març, 21 h; 19 de març, 19 h) i Ens havíem barallat tant (25 de març, 21 h i 26 de març, 19 h). 
 
D'altra banda, fins al 16 de març, s’exposarà a Can Jonch “Les filles de Durga”, fotografies d’Eva Parey sobre la dona a la ciutat índia de Mumbai. La fotògrafa farà una xerrada el dia 14  de març (18 h, Can Jonch).
 
Dimecres, 8 de Març, l'Ajuntament de Granollers es va sumar a l'Aturada Mundial de Dones, convocada per diversos països i organitzacions, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, per denunciar la violència masclista i les desigualtats que pateixen les dones en molts àmbits, sobretot, en el laboral.