El Gremi d’Instal·ladors del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Granollers signen un conveni de col·laboració

L’acord permet que es puguin fer cursos de formació professional de les especialitats del Gremi en els espais del Centre Vallès

14 de Març 2022
+
El Gremi d’Instal·ladors del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Granollers signen un conveni de col·laboració

Aquest dilluns al matí s'ha presentat al Centre Vallès (c. Veneçuela, 86) el conveni de col·laboració entre el Gremi d'Instal·ladors d'Electricitat, Fontaneria, Gas i afins del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Granollers. El principal objectiu d'aquest acord és que el Gremi pugui fer cursos de formació professional de les seves especialitats en els espais del Centre Vallès.

El regidor d'Educació, Francesc Arolas, ha explicat que l'acord «permet fer formació en un àmbit molt necessari, amb molta sortida professional i amb uns perfils molt buscats». En aquest sentit, el president del Gremi d'Instal·ladors del Vallès Oriental,Cristóbal del Caño, ha agraït l'oportunitat de col·laboració amb l'Ajuntament i ha explicat «les dificultats a l'hora de trobar treballadors qualificats en àmbits molt específics com les instal·lacions fotovoltaiques» i que «amb aquest acord volem donar resposta a aquesta demanda».

Així, el Gremi d'Instal·ladors podrà oferir cursos de formació professional en les especialitats d'electricitat, fontaneria i gas fent ús dels tallers del Centre Vallès d'acord amb la disponibilitat d'aquests espais. El Gremi és l'entitat que millor coneix a Granollers les necessitats del sector i, per tant, qui pot orientar millor aquesta oferta formativa per donar cobertura a la gran demanda de les empreses.

L'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que «aquesta proposta enriqueix la pluralitat del projecte educatiu de suma del Centre Vallès». Aquest acord, doncs, és positiu per a Granollers perquè es podrà disposar d'una major oferta educativa a la ciutat en l'àmbit de la formació professional, no només per millorar la formació de les persones associades del Gremi, sinó també pels joves que potser han deixat els estudis i amb una formació tècnica poden reprendre la formació fent un cicle inserir-se laboralment.

De fet, en el marc d'aquest acord, tot just s'ha iniciat un certificat de professionalitat de muntatge i instal·lacions fotovoltaiques, subvencionat pel SOC, adreçat a joves i emmarcat en el projecte Sumant Oportunitats.

El conveni té una durada de dos anys, amb la possibilitat de pròrroga per a dos anys més.