Comunicat de l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, amb motiu de la sentència del Suprem

14 de Octubre 2019
+

N’hem parlat molt en els darrers anys. El conflicte polític de l’encaix de Catalunya i Espanya requeria solucions polítiques. Dissortadament el camí que es va obrir va ser un altre. Unilateralitat i judicialització. I el patiment de molta gent. Especialment el de dirigents polítics i socials que s’han vist privats de llibertat en una llarga i incomprensible presó preventiva.

Avui els jutges han parlat.

Desitjava una sentència que facilités el retorn a la política. Que contribuís a tancar ferides.

No ha estat així. Ens trobem davant d’una sentència molt dura.

I malgrat tot repeteixo, una vegada més, el que ja deia en el Ban de l’Onze de setembre:

Cal obrir de nou el camí del diàleg, conscients, però, de la dificultat de retornar a la normalitat institucional a Catalunya mentre hi hagi a la presó líders socials i polítics que representen una bona part del país”

I avui afegeixo: hem de treballar perquè puguin estar entre nosaltres al més aviat possible. Ho desitgem. Ho necessitem.

Hem de retornar a la política. Cal buscar amb coratge noves propostes que ens permetin buscar solucions al greu moment que vivim.

... i ho hem de fer amb mirada llarga, sempre amb un escrupolós respecte a totes les opinions, a totes les opcions. Més enllà de blocs monolítics. Eliminant trinxeres i construint ponts, retrobant espais d’ampli consens tal com hem fet en altres moments complexos de la nostra història”

Són temps difícils. Cal que des de les institucions i la ciutadania afrontem la situació de manera serena i responsable.

Per avançar, malgrat tot.

 

Josep Mayoral

Granollers, 14 d’octubre de 2019