Comença la 9a edició de la Fira Guia't

Des d'aquest dimarts i fins dijous, Roca Umbert Fàbrica de les Arts es converteix en un aparador de l'oferta de formació professional que hi ha a la comarca

20 de Març 2018
+

Aquest dimarts al matí s'ha inaugurat la 9a edició de la Fira Guia't a la nau Dents de Serra de Roca Umbert Fàbrica de les Arts a Granollers. Durant tres dies aquesta fira és un aparador de tots els estudis de formació professional que s'ofereixen a la comarca del Vallès Oriental i també a comarques veïnes. La Fira està organitzada pel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’adreça especialment als estudiants de 4t d’ESO.

En la visita inaugural l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat que "és una fira important per la ciutat, per la comarca però, sobretot, pels nois i noies que han de prendre una decisió sobre el seu futur". El president del Consell Comarcal, David Ricart, ha afirmat que "la fira s'ha consolidat i és un clar èxit"; i el diputat delegat d’Educació, Rafael Homet, ha afegit que la de Granollers és "un referent de les fires que mostren l'oferta formativa i va ser la primera amb aquesta visió comarcal". 

Així durant els dies 20, 21 i 22 de març el públic visitant, especialment els alumnes de 4rt d’ESO així com altres joves, famílies, orientadors acadèmics, etc; poden visitar la mostra d’expositors, a més de participar a conferències, tallers i taules rodones. En aquesta edició la mostra compta amb 38 expositors, 6 dels quals s’incorporen aquest any. Més de 1.500 alumnes procedents de 28 centres educatius visitaran la fira.

La novena edició de la mostra incrementa, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, el nombre de xerrades i taules rodones d’experiències joves on seran ponents els propis joves. Es manté la presencia de l’Oficina Jove del Vallès Oriental on els visitants es podran informar dels serveis que presta i rebre orientació i assessorament.

També es fan exhibicions vinculades al treball de la fusta. De fet el dijous,el darrer dia de la Fira, aquesta es clourà amb el concurs Enfusta’t, dut a terme per joves estudiants de la Garriga. Com sempre hi ha un espai d’orientació per atendre consultes individualitzades. A l’espai firal, davant de la Nau Dents de Serra, s’ubiquen estands on els centres que ofereixen cicles formatius vinculats a l’hostaleria i la restauració així com els cicles vinculats a imatge personal, estètica i també activitats fisicoesportives fan les demostracions i exhibicions de la feina que fan als centres.

A més dels centres educatius i els visitants, un altre rol imprescindible per l’èxit de la mostra és el dels orientadors que atenen les consultes dels joves que la visiten i que, en moltes ocasions, ja han fet un treball previ en els centres educatius. Col·laboren en aquesta edició més d’una vintena de professionals de diferents municipis i instituts de la comarca.

Podeu trobar més informació sobre la Fira Guia’t a http://firaguiat.vallesjove.cat