L'alcalde de Granollers representa el municipalisme català en la Conferència General d'Alcaldes per la Pau

La reunió ha tingut lloc del 3 al 6 d'agost a Hiroshima. També ha participat en la cerimònia de commemoració del 68è aniversari del bombardeig atòmic d'aquesta ciutat, on ha fet l'ofrena floral en nom d'Alcaldes per la pau, juntament amb els alcaldes de F

08 d'Agost 2013
+

En aquesta 8a Conferėncia s'ha aprovat el Pla d'acció de la xarxa per als propers 4 anys, que contempla un procés de regionalització que té per objectiu augmentar la seva capacitat d'acció a partir del treball regional, cercant iniciatives adaptades per a cada context i accions compartides entre les ciutats de la regió. Aquest és un procés que es va iniciar en la Conferència Executiva de Granollers el novembre de 2011.

Josep Mayoral va defensar en la seva ponència el paper que tenen les ciutats en la construcció de la pau, per la proximitat amb la ciutadania i la capacitat de cooperar entre elles. Cadascuna des de la seva realitat, a partir de la seva pròpia memòria i amb l'educació com a element clau en tot el procés. 

També va anunciar la primera activitat regional de l'àmbit mediterrani: la I Conferència de ciutats per la pau a la Mediterránia, que tindrá lloc del 19 al 21 de setembre a Aubagne, a la regió de Marsella. Es tracta d'una iniciativa de l'associació francesa d'alcaldes per la pau i les ciutats de Biograd na Moru (Croàcia), Aubagne i Granollers.

L'alcalde de Granollers ha estat reelegit vicepresident per un període de 4 anys més.