L'alcalde de Granollers participa en el seminari final del projecte europeu SUD’EAU2 a Tafalla

Granollers va acollir el setembre de 2013 la trobada d'aquest grup d'administracions i entitats que han treballat per la gestió local i participativa de l'aigua i els rius. Aquest projecte ha estat finançat en un 75% per fons FEDER.

05 de Novembre 2014
+
L'alcalde de Granollers Josep Mayoral ha participat en la cloenda del projecte Sud'eau2 a Navarra
L’alcalde de Granollers Josep Mayoral ha participat avui al migdia a Tafalla a la taula “Gestión del agua y de los ríos en las administracions locales: compartiendo entre alcaldes” en la qual hi han pres part alcaldes i alcaldesses dels socis que integren el projecte europeu Sud’eau2. Mayoral, en la seva intervenció, ha recordat que “la primera feina que es va plantejar el primer ajuntament democràtic va ser tornar la vida al riu”.
 
El col·loqui d’alcaldes i alcaldesses ha format part del seminari final del projecte europeu Sud’eau2 que s’ha celebrat  durant els dies 4 i 5 de novembre a Tafalla (Navarra). El projecte Sud’eau2, que s’inscriu dins la iniciativa europea SUDOE, un programa de cooperació interregional del sud-oest europeu, ha estat integrat per vuit socis: CRANA (fundació del govern de Navarra), CIMA (govern autonòmic de Cantàbria), l’ONG Ecología y Desarrollo ECODES (Aragó), els consorcis francesos de la conca de la Garona (SMEAG) i de la Dordonya (EPIDOR), i els municipis de Penafiel (Portugal), Viella i Granollers.
 
El projecte té per objectiu afavorir la gestió sostenible i participativa de l’aigua i dels rius. Aquest objectiu s’ha concretat en tres línies d’actuació: diagnòstics i auditories de l’ús de l’aigua en els serveis públics amb la intenció d’aconseguir una gestió sostenible de l’aigua; accions orientades al coneixement i millora de la qualitat del riu i del seu valor ambiental, així com accions que propiciïn la participació pública, implicant els agents locals i els usuaris a les actuacions proposades.
 
L’Ajuntament de Granollers ha coordinat l’àmbit de comunicació de Sud’eau2, un projecte que es va iniciar a final de 2012 i que ha permès desenvolupar un seguit d’accions vinculades a l’entorn fluvial del Congost, com ara la millora de la xarxa d’aigua regenerada i l’estudi de futurs usos d’aquest recurs hídric, el control analític de l’aigua del riu i l’aplicació on line Granollers Natura 3D (granollersnatura3d.teindata.com), entre altres.