L'Ajuntament de Granollers cobra les cinc primeres multes als bancs per tenir pisos buits

Són 25.000 euros que es destinaran a ajuts per a l'accés a l'habitatge

11 de Desembre 2015
+

L'Ajuntament de Granollers ha cobrat les cinc primeres multes coercitives, de 5.000 euros cadascuna, a entitats bancàries per tenir habitatges buits a la ciutat durant més de dos anys, en aplicació de la Llei d'habitatge de Catalunya.

L'Ajuntament destinarà l'import total, 25.000 euros, a polítiques d'habitatge que el consistori ja està desplegant (ajudes al lloguer, ajudes per sufragar els imports derivats dels consums de serveis bàsics com l'aigua, el gas, l'electricitat...). Si les entitats bancàries no fan que els habitatges siguin ocupats de manera immediata, ja sigui posant-los a disposició del consistori en règim de cessió, o mitjançant altres modalitats, se'ls imposarà una nova multa coercitiva.

Ara mateix l'Ajuntament de Granollers té oberts 144 expedients d'aquests tipus a entitats bancàries, 86 dels quals d'aquest any 2015.

Aquestes sancions s'imposen d'acord amb la Llei de l'habitatge de Catalunya i en el marc de l'acord pres per tots els grups del consistori de Granollers, per sancionar les entitats bancàries amb habitatges desocupats a la ciutat i intervenir en la millora de la situació pel que fa a les condicions d'accés a l'habitatge.