La Xarxa C-17 es constituirà com a associació

La formaran ajuntaments, i també empreses i organitzacions econòmiques

21 de Novembre 2014
+
La comitiva dels alcaldes a Puigcerdà (Foto: Emili & Photographer)
Els municipis de la Xarxa C-17 que s’han anat reunint en diferents ocasions es constituiran finalment com a associació jurídica, formada per ajuntaments, i també per empreses i organitzacions econòmiques, amb l’objectiu de potenciar econòmicament i socialment aquest territori. Constituir-se en associació no comportarà cap nova estructura ni increment de despesa pública. La nova associació també tindrà ben aviat web: xarxaC17.cat, que s’ha presentat per primera vegada en el marc de la 3a. Jornada Tècnica que s’ha desenvolupat aquest matí a Puigcerdà. 
 
En la mateixa jornada s’ha acordat que la propera trobada d’alcaldes de la Xarxa tindrà lloc a Montmeló el mes de febrer on també es convocaran empresaris per parlar sobre els treballs del Pla director Urbanístic del Circuit de Barcelona-Catalunya. També aquest matí s’han reunit els quatre grups de treball tècnic de la Xarxa: formació professional, indústria, turisme i infraestructures. 
 
Pel que fa al grup de la formació professional, que lideren els municipis d’Olot i Vic i on participen entitats privades com la Fundació Eduard Solé, han treballat per generar espais de col·laboració entre els principals centres d'FP de l’eix de la C-17 per reforçar la projecció i la internacionalització de l’oferta formativa, així com la col·laboració amb el món empresarial per al desplegament de l'FP dual, la generació d’economies d’escala i la innovació. En aquest sentit el proper 28 de novembre la Xarxa C-17 organitzarà a Vic una jornada d’innovació docent per a professionals del sector. 
 
El grup de desenvolupament industrial,  liderat per Ripoll i Parets del Vallès, ha treballat en la recerca d’economies d’escala i a buscar col·laboració entre els agents de l’eix. La intenció és fer un mapa dels recursos i les necessitats de les principals zones d’activitat econòmica del territori, donar suport al teixit empresarial de la C-17 en la resolució dels reptes principals que plantegen a la Xarxa C-17, i l’intercanvi de bones pràctiques entre els agents de promoció econòmica de l’eix. En aquest sentit, el proper 5 de desembre, a Parets del Vallès es farà una jornada de cooperació industrial Parets del Vallès-Ripoll, amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, que parlarà de la Catalunya industrial.
 
El grup de turisme, liderat pels municipis de la Garriga i Puigcerdà, treballa en un inventari de recursos de promoció turística de tot el territori per elaborar una guia dels principals actius turístics de l’eix, així com en la cooperació entre els agents del sector per augmentar la capacitat d’atracció de visitants de turisme interior en els municipis de la C-17.
 
El grup d’infraestructures treballa donant suport a les reivindicacions en aquesta matèria de la Xarxa, com el desdoblament de línia de tren R3, tal com han demanat alcaldes i regidors de la Xarxa, que han arribat a Puigcerdà en tren. També demanen la millora de les condicions d’alguns trams de la C-17. En  el marc d’aquest grup s’han presentat també un treball sobre la millora de les freqüències ferroviàries entre Vic i Ripoll.  Amb tècnics de Localret s’està preparant un altre estudi dels costos per desplegar la fibra òptica a tot el territori de la Xarxa. 
 
En la trobada d’avui a Puigcerdà s’ha palesat l’interès de municipis propers als territoris de la C-17 per formar part de la Xarxa. A més, el grup ha rebut el suport de la Diputació de Girona, en temes turístics, i de la Diputació de Barcelona, en l’estructuració, estudis i organització de la Xarxa. 
 
Per donar a conèixer l’activitat de la Xarxa C-17, s’ha acordat que el  grup tingui presència en les principals fires del territori.