La Magrana Vallesana i Càritas Diocesana crearan dos horts col·lectius d'interès públic al barri del Lledoner

La iniciativa s'emmarca al projecte "L'hort del Lledoner", impulsat per l'Ajuntament, arran de la demana d'aquestes dues entitats de la ciutat

20 de Març 2015
+
L'alcalde, regidors, representants de les entitats participants al projecte i veïns del barri del Lledoner a la presentació dels horts, ahir dijous
El projecte "L'hort del Lledoner" és resultat de la col·laboració publicoprivada entre l'Ajuntament de Granollers,  La Magrana Vallesana i Càritas Diocesana, i dóna resposta a la demanda d'ambdues entitats per desenvolupar els seus projectes respectius d’horts col·lectius d'interès públic. 
 
En el cas de La Magrana Vallesana, aquesta associació de productors i consumidors de Granollers crearà un hort-museu per fer  difusió de l’agroecologia a través d'accions de sensibilització i experimentació. Càritas Diocesana, de la seva banda, destinarà el solar a plantar un hort, en col·laboració amb la Cooperativa d’iniciativa social Tarpuna, per contribuir a millorar l'alimentació de persones en risc d'exclusió social, les quals, treballant la terra, també milloraran les relacions socials, l'autoestima i, en conseqüència, el seu benestar. 
 
"L'hort del Lledoner" se situa en un solar públic de 3.000 m2 al barri del Lledoner (concretament, entre l'escola Lledoner i el riu), en una àrea urbana no desenvolupada que l'Ajuntament ha condicionat anivellant el terreny i instal·lant una tanca perimetral, un contenidor per emmagatzemar material i dues escomeses d’aigua. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla d’Implicació amb el Paisatge i el  cost l'ha assumit l’Ajuntament, amb l'ajut de la Diputació de Barcelona, que n'ha subvencionat una part. 
 
La cessió del solar és per tres anys, durant els quals les entitats desenvoluparan els seus projectes amb l'acompanyament de l’Ajuntament. Durant aquest temps, es potenciaran col·laboracions en l’àmbit social,  educatiu  i científic. Es treballarà conjuntament amb serveis municipals (Educació, Serveis Socials, Promoció Econòmica, Medi Ambient i Espais Verds ...), entitats del barri i també amb el Banc de Llavors locals del Vallès Oriental. De fet, ja s'ha començat una col·laboració amb la Unitat d'Escolarització Compartida  (UEC) de jardineria, concretada en un taller d’elaboració de planter.   
 
El projecte és el resultat d’un procés de treball amb les dues entitats participants, així com un treball en xarxa amb altres municipis que han impulsat projectes similars, en el marc de la Comissió d’Horts, un espai d'intercanvi sobre gestió dels horts en l'àmbit municipal dinamitzat per la Diputació de Barcelona. La voluntat de l’Ajuntament és estendre aquest model de col·laboració publicoprivada en altres espais urbans que ho permetin.