Granollers commemora el Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

El proper dimarts, 25 de novembre, se celebra l'acte central a la plaça de la Porxada, a les 6 de la tarda

21 de Novembre 2014
+
Detall del cartell anunciant l'acte central del 25N
Granollers centra la campanya d'enguany del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones en la sensibilització ciutadana amb l'objectiu de conduir a la reflexió respecte d'aquest tipus de violència. 
 
Amb l'eslògan "Jo ho veig, tu ho sents, nosaltres ho sabem... per què callem?" es pretén visibilitzar que la violència masclista envolta la quotidianitat de la societat i que la ciutadania té molt a fer per denunciar-la, ja que la seva col·laboració és fonamental per  detectar les situacions abusives que pateixen moltes dones. Per aquest motiu, s'ha comptat amb la col·laboració de les associacions de comerciants (La Traca, Del Rec al Roc, Gran Centre Granollers i Comerç de Dalt) per difondre el Servei d’Atenció Telefònica Especialitzada, el tel.  900 900 120 de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones en situació de violència masclista, un número d'atenció gratuïta les 24 hores. 
 
Cal destacar que el CIRD és el servei gratuït de referència per a les dones del municipi de Granollers. El seu objectiu principal és donar resposta a totes les demandes d'atenció i informació relaciones amb la condició de gènere, sobretot en les situacions de violència masclista. El servei ofereix atenció social i psicològica, assessorament jurídic a la dona víctima de violència i també acompanyament a familiars, amics i veïnat. Cal dir que durant aquest any, el CIRD ha atès 176 dones veïnes de Granollers que han estat o són víctimes de violència masclista. 
 
Programació
 
Dimarts 25 de novembre, a les 18 h
Acte central del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones. Lectura del manifest, performance a càrrec de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats i encesa d'espelmes. Lloc: plaça de la Porxada. Organització: Centre d'Informació i Recursos per a Dones, amb la col·laboració de la Taula d'Igualtat d'Oportunitats de Granollers.
 
Dimarts 25 de novembre, de 17 a 19 h
Exposició fotogràfica a càrrec d'Alba Redondo i Anna Carod. Al costat, a terra, es podrà escriure un missatge contra la violència masclista amb un guix de color lila. Lloc: plaça de l'Església, davant el GRA. Organització: Servei de Joventut.
 
Dijous 27 de novembre, 19 h
Cinefòrum "The Whistleblower" ("La verdad oculta"), Alemanya / Canadà, 2011, de Laysa Kondracki. Lloc: Centre Cultural de Granollers. Carrer Joan Camps, 1. Organització: Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD).
 
Fotografies contra la violència de gènere
Del 4 al 21 de novembre de 2014. Exposició fotogràfica d'un grup de joves i dirigida a tots els públics, sobretot el jovent. A càrrec de les fotògrafes Anna Carod i Alba Redondo. Lloc: centre cívic Can Bassa, plaça de Joan Oliver,1. De dilluns a dijous de 16 a 21h i divendres de 17 a 21h. Organització: Servei de Joventut.
 
Documents al web
Adhesió de l'Ajuntament de Granollers al Manifest per un món sense pobresa ni violència, aturem el món per canviar-lo, elaborat en el marc de la convocatòria internacional Marxa 2000 contra la pobresa i la violència de gènere, 7 de març del 2000. Publicació des del 25 de novembre fins al 22 de desembre, a www.granollers.cat/arxiu. Organització: Arxiu Municipal de Granollers.
 
Lemes contra la violència de gènere
A través de la xarxa social Twitter amb l'etiqueta #GRAcontraelmasclisme fes el teu lema contra la violència de gènere. Del 24 a 28 de novembre. Organització: Servei de Joventut.
 
Per a més informació podeu adreçar-vos al Centre d'Informació i Recursos per a Dones (CIRD) Carrer Portalet, 4 4a planta de Granollers. Tel. 93 864 67 14, a/e: plaigualtat@ajuntament.granollers.cat.