Es presenta la nova entitat Banc del Temps de Granollers

Té la seu a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau

14 de Novembre 2013
+

Aquesta setmana s'ha presentat l'entitat Banc del Temps Granollers, una xarxa d'intercanvi de temps entre diferents persones per donar, rebre i compartir habilitats, coneixements i serveis de manera puntual. La iniciativa sorgeix d'un grup de persones sensibles a la realitat i les necessitats del moment amb voluntat d'aportar el seu gra de sorra a la comunitat.

Dins de la tipologia de serveis que es poden intercanviar hi ha l'atenció a les persones (acompanyament per fer gestions, canguratge), bricolatge (penjar quadres, muntar un quadre, fer petites reparacions), tasques domèstiques (cuinar, fer la compra, planxar), formació (informàtica, fotografia, música, costura); idiomes (traduccions, conversa, passar textos a l'ordinador); lleure (passejar, acompanyar al cinema, al teatre).

El Banc del Temps té moltes potencialitats. Totes les persones majors de 16 anys interessades a formar-ne part, han d'inscriure's com a usuaris i fer una entrevista personal per conèixer-ne les condicions de participació i explicar els serveis que poden oferir.

El Banc del Temps funciona sense diners i la unitat d'intercanvi que es fa servir és el temps, concretament, la fracció hora. La mecànica és la següent: l'usuari dedica unes hores a oferir un servei a altres persones i a canvi té un crèdit de temps equivalent de què pot disposar,  en  forma de coneixements o habilitats per part d'altres usuaris del banc del temps. Tot plegat queda reflectit en un xec que el beneficiari d'un servei determinat lliura a qui l'ha prestat i en què també consten les hores dedicades.

La nova entitat, presidida per Maria Gonzàlez, té la seu a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau (c. del Rec, 19, tel. 93 842 68 34) i l'horari d'atenció és cada dimarts, de 6 a 8 del vespre.

Més informació:http://bancdeltempsgranollers.blogspot.com.es/