Es presenta el projecte comunitari "Alesplaces!" per potenciar l'espai públic com a lloc de cultura, trobada i creació

La plaça de Sant Miquel ha acollit aquest matí una demostració de com funciona la instal·lació interactiva que han creat els estudiants de batxillerat de l'INS C. Bellera

09 de Maig 2014
+
L'equip que ha fet possible el projecte "Alesplaces!", aquest matí a la presentació
Des del mes de gener, l'Ajuntament de Granollers impulsa un projecte transversal en què participen diversos serveis municipals i una quinzena de col·lectius amb l'objectiu de potenciar l'espai públic com a espai de cultura, de trobada i de creació,d'acord amb el Pla d'Acció Municipal 2011-2015. 
 
El projecte es diu "Alesplaces!" i ha estat seleccionat per la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya - UOC en una convocatòria que promou la innovació educativa a la qual s'han presentat 72 propostes, entre les quals també s'ha escollit un projecte de l'Escola Pia. 
 
L'embrió de "Alesplaces!" sorgeix l'any 2012 des de Serveis Socials. A l'edició d'enguany, organitzada pels serveis de Serveis Socials, Cultura, Educació, Igualtat, Obres i Projectes, i Xarxa de Centres Cívics,  hi han participat quinze col·lectius i centres educatius (xarxa de centres oberts, Institut Celestí Bellera, Escola Municipal del Treball, grups dels programes educatius PQPI i UEC, Assoc. Fotogràfica Jaume Oller, Biblioteques de Granollers, Esplai Guai! de Palou, Colònies Sant Esteve, Roca Umbert, AV de Can Bassa i de Can Mònic...), amb més de 250 persones implicades, que han estat treballant per dissenyar una programació d'activitats  adreçada, sobretot, als infants, que tindrà lloc a les places de la ciutat els mesos de juny i juliol. 
 
El projecte també inclou el treball amb alumnes del batxillerat artístic de l'Institut Celestí Bellera, que han ideat una instal·lació interactiva que recorrerà diferents espai públics perquè els nens hi juguin. La peça s'ha batejat amb el nom "El cub" i ha estat fabricada a les instal·lacions de Roca Umbert. La professora de l'assignatura de volum, Lluïsa Permisan, i l'arquitecta i membre de l'Assoc. Cíclica Marta Serra han guiat el treball dels estudiants,  al llarg d'uns tallers que han donat com a resultat  una instal·lació que aquest matí s'ha pogut veure en funcionament, a la plaça de Sant Miquel,  gràcies a la col·laboració d'alumnes de primer curs de l'Escola Joan Solans. 
 
"Alesplaces" és un projecte que té el suport de la Diputació de Barcelona i del Laboratori d'Educació Social de la UOC.