És Carnaval a Granollers

L'edicte reial i el receptari de truites, novetats del programa

24 de Febrer 2014
+
L'Abat dels Bojos, els Diablots i representants d'entitats que participen al carnaval.

Amb l'arribada del Rei Carnestoltes acompanyat del seu seguici de Diablots i el ball de gitanes ha marcat el tret de sortida del Carnaval de Granollers 2014. Una vintena de parelles de l'Esbart Dansaire han ballat, el diumenge 23 de febrer, a les 12 del migdia a la Porxada, aquesta dansa típica del Vallès. Per escalfar l'ambient, al llarg de la setmana serà ben normal veure gent, sobretot petita, disfressada d'acord amb l'edicte reial que s'ha fet arribar a les escoles de la ciutat. Són els manaments del Rei Carnestoltes, que ha donat un seguit de consignes  per capgirar durant uns dies l'ordre establert: pentinats estrafolaris, sabates intercanviades, pijames i jerseis al revés... seran imatges habituals pels carrers de la ciutat.  

La Troca acull dues activitats ja conegudes de la festa més esbojarrada de l'any, i també una de nova. D'una banda, el concurs de truites que per tercer any organitzen el grup de Diablots (27 de febrer, 20 h), amb la col·laboració del Mercat de Sant Carles, l'associació La Magrana Vallesana i els establiments Les Flors, El Rei del Caramels i Restaurant Sant Miquel; per donar idees als participants, s'ha editat un receptari amb el grup culinari Passa'm la Recepta de Palou i la Biblioteca Can Pedrals, disponible en aquest equipament, la Troca i el centre cívic de Palou. De l'altra, el taller infantil de disfresses i maquillatge (28 de febrer, 17.30 h), organitzat per la Troca i l'Escola Estudi Margaret. Aquesta activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia. La novetat és la presentació (24 de febrer, 19 h) del lèxic "Gitanes del Vallès. Una colla de mots de ball de plaça", editat pel Centre de Normalització Lingüística del VO amb l’assessorament d'un grup de colles de gitanes del Vallès Oriental.  

El dissabte 1 de març, el swing es farà amo de la Porxada (12 h) i a la tarda (18 h), serà el moment del ball de disfresses infantil.
L'endemà diumenge, 2 de març, arriba el punt àlgid de la festa, amb la celebració de la rua de carnaval, que començarà a les 17.30 h amb la concentració dels grups al c. de Roger de Flor. Les 25 comparses inscrites recorreran el c. Lluís Companys, Camp de les Moreres, Magallanes, Francesc Macià, pl. de la Corona, carretera i Sant Roc. A la Porxada es farà el lliurament de premis, animat per la cia. Milnotes.

La disbauxa del carnaval acabarà Dimecres de Cendra, amb la vetlla durant tot el dia a la Porxada de S.M. Carnestoltes i, a la tarda, la cercavila de ploraneres i l'activitat "Ens mengem la sardina", a partir de les 17.30 h, organitzada conjuntament amb l'AV Granollers Centre i l'Institut Celestí Bellera.