El Consell dels Infants imagina la Festa Major 2025

A l'audiència amb l'alcalde els infants expliquen els continguts que han treballat aquest curs. Cada conseller i consellera ha intervingut i han exposat, principalment, com creuen que podria millorar la Festa Major de Blancs i Blaus.

15 d'Abril 2015
+
El Consell dels Infants vestits amb davantal de les colles de Blancs i Blaus perquè van fer la seva exposició sobre la Festa Major com a cuiners de la festa

Com cada any el Consell dels Infants fa una audiència amb l'alcalde. És el moment per explicar els continguts dels temes que han estat treballant durant el curs. D’una banda, el Consell ha format part de la Xarxa de Participació Infantil i també ha participat en el procés de creació del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC).

D’altra banda, l’encàrrec de treball fet per l’Ajuntament al Consell dels Infants ha estat sobre la campanya: I tu com t’imagines la Festa Major el 2025? 

El Consell dels Infants ha fet propostes sobre la Festa Major, l’han analitzat i han extret conclusions per tal que la festa sigui ben apte per als més petits. Així consideren que les activitats d’aigua  agraden una mica més que les de foc. I els actes de competició tenen un paper destacat perquè són els que donen punts a les colles. Els infants puntuen igual els concerts  i els tallers. Els nens i nenes diuen que “han de ser  pensats per tothom, tant per la gent que té mobilitat reduïda o discapacitat d’algun tipus, com per la resta. També voldríem tallers familiars al aire lliure.”

Els infants volen donar més rellevància a les activitats solidàries i  les esportives. “Es proposa fer esports minoritaris i descobrir nous esports de difícil pràctica per exemple el korfbal. I voldríem que les activitats esportives fossin proves puntuables.” De les activitats solidàries, es recullen propostes com aparellar a persones que tenen dificultats de mobilitat amb altres que no, i així els puguin ensenyar la festa major i gaudir dels actes. També anar a veure a les persones ingressades (hospital i geriàtric) i que visquin la festa (explicar la història de la festa major i portar un mocador blanc o blau). 

Després d’una extensa explicació per part del Consell dels Infants, l’alcalde, Josep Mayoral, els va agrair la feina feta i els va encoratjar a seguir treballant per fer la ciutat millor.

El Consell d'Infants de Granollers és un consell sectorial amb característiques singulars atesa la composició dels seus membres. Té la funció principal d'incorporar les vivències de la població infantil i afavorir la intervenció dels nois i noies en els debats, les propostes, els suggeriments i les queixes respecte de qualsevol actuació municipal, com també de ser-ne informats i opinar sobre totes les actuacions d'altres administracions públiques que actuen a la ciutat.

Membres del consell d'enguany:

· Lídia Pérez Càmara i suport Unai Mateo Árias de l'escola M. Montaña

· Júlia Domènech Folguera i suport Pol Hidalgo de la Cruz del Col.legi L'Estel

· Pol Frauca Arévalo de l’escola Granullarius

· Natália Fernández de l'escola municipal Salvador Llobet

· Biel Aylward Moreno i suport Amália Teboul Molina de l'escola Cervetó

· Yasmina El Hamdoui i suport Noelia Maxima Chuana de l'escola Joan Solans

· Jhon Herrera Pérez i suport Laura Martínez García de l'escola Ferrer i Guàrdia

· Laia Sala Garra i suport Laia Cruz Sardá de l'escola Lledoner

· Annas El Mzorui El Oukili i suport Mohamed Hazarkan de l'escola Fàtima

· Eloi Pinto i suport Laia Trancoso de l’escola PauVila

· Lluna Nuñez Gavaldà i suport Joan García Requena del Col.legi Jardí

· Mireia Martínez Reyes i suport Alba Yuste Atalaya de l'Escola Pia

· Àlex Muñoz Curado i suport Sofía Suàrez Marín de l'escola Educem

· Roger Pucurull Padró i suport Amisagai Vaquero Berruezo de l'escola Salvador Espriu

· Paula Flores Cava i suport Xavier Sevillano Valduciel de l'escola Ponent

· Miquel Gutiérrez Canosa de l'escola Pereanton

· Daniel Campos i suport Clara Guillen de l'escola Anna Mogas