Dissabte, campanya de donació de sang, amb el suport dels Bombers

El vehicle del Banc de Sang i Teixits serà a la plaça de l'Església durant tot el dia

02 de Març 2016
+
Els Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits promouen per segon any la campanya "Els bombers t'acompanyen a donar sang" que, entre els dies 5 i 13 de març, arribarà a una vintena de municipis catalans. En la darrera edició, l'acció va permetre superar el miler de donacions en una setmana. 
 
Granollers se suma a la iniciativa aquest dissabte, 5 de març. Durant tot el dia, la plaça de l'Església acollirà el vehicle del Banc de Sang i Teixits, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. L'objectiu és animar la ciutadania a donar sang, en una època de l'any, a l'entorn de Setmana Santa, en què les reserves baixen de manera considerable.
 
Les persones que s'acostin a donar sang, es trobaran amb un petit espai de jocs per als més petits -un inflable amb tobogan cedit per la Diputació de Barcelona-, així com diversos vehicles de Bombers exposats: un camió antic tipus autoescala o un altre d'extinció forestal. A més, també hi haurà els vestits especials que els bombers es posen a l'hora de treballar, els anomenats equips d'extinció, que qui ho vulgui es podrà emprovar. Els Xics de Granollers s'han sumat a la jornada i faran un taller d'iniciació als castells al migdia. 
 
La campanya s'inscriu en les iniciatives solidàries del col·lectiu Bombers amb cor i s'encamina a donar suport a la donació de sang. Els responsables recorden que  és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir-ne unes 1.000 al dia.